Hoppa direkt till innehållet
printicon

Röntgenteknik

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Starttid Hösttermin 2019

Om kursen

Kursen ger kunskap om utrustning och metoder för röntgendiagnostik, främst för kliniska men även för industriella tillämpningar som oförstörande provning, samt ger träning i att optimera och kontrollera sådan utrustning.
Kursen omfattar teknik och metoder vid konventionell och digital röntgendiagnostik, datortomografi samt bildkvalitet och patientdos. Vidare behandlas bildgivande system med spridnings- och överföringsfunktioner, Fourier-transformering och digital bildbearbetning. Oblig. labdel.

Anmälan och behörighet

Röntgenteknik, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2019 Visa tillfällen för efterkommande termin

Startar

2 december 2019

Slutar

19 januari 2020

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Kan eventuellt ges på engelska

Studieform

Dagtid, 100%

Behörighetskrav

Univ: För tillträde till kursen krävs minst 90 hp inklusive kurserna Medicinsk orientering 5 hp eller Medicin för ingenjörer, Mätmetoder och strålningsdetektorer 7,5 hp alternativt Industriell strålningsfysik 7,5 hp eller motsvarande kunskaper. Engelska A/5 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier om utbildningen ges på svenska.
 

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp) Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Anmälningskod

UMU-53804

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 april 2019. Du kan inte längre anmäla dig.

Studieavgifter

Anmälnings- och studieavgifter krävs för dig som inte har medborgarskap i EU, EES-länderna eller Schweiz. Läs mer på antagning.se

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Jonna Wilén