"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Samiska A, Nordsamiska

  • Antal högskolepoäng 30 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Hösttermin 2023

Om kursen

Grunderna i nordsamiskans uppbyggnad (fonologi, morfologi, syntax); muntlig och skriftlig språkfärdighet, inklusive översättning; textstudier. Undervisningsspråk är nordsamiska och svenska.

Anmälan och behörighet

Samiska A, Nordsamiska, 30 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2023 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

28 augusti 2023

Slutar

2 juni 2024

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Blandade tider, 50%, Distans

Antal obligatoriska träffar

8 st

Antal övriga träffar

Inga

Upplägg för distanskurs

Undervisningen är delvis nätbaserad. Undervisningen sker främst genom schemalagda synkrona träffar i ett virtuellt klassrum varje vecka. I kursen ingår totalt 8 obligatoriska fysiska träffar i Umeå förlagda till torsdag-fredag. I undantagsfall kan deltagande i en enstaka fysisk träff på kursorten ersättas med deltagande via internet. Tillgång till dator med bredbandsuppkoppling krävs för fullgörande av de i kursen ingående uppgifterna. För information om tekniska krav på datorutrustning och internetuppkoppling, se ”Tekniska krav för nätkurser” på https://www.umu.se/student/sprakstudier/dokument.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet och Nordsamiska 3 eller Nordsamiska som modersmål 2. Gymnasiekurskravet kan ersättas av universitetskursen Nordsamiska, Kvalifikationskurs, 15 hp, eller motsvarande.

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 46 500 kr. Total studieavgift: 46 500 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-13125

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 17 april 2023. Du kan inte längre anmäla dig.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)