"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Specialpedagogik och socioemotionella svårigheter

Du är antagen till den nätbaserade kursen Specialpedagogik och socioemotionella svårigheter, 15 hp vid Umeå universitet. Kursen har 50 % studietakt och startar måndagen den 31/8 och avslutas den 17/1 2021. Jag som skriver det här brevet är kursansvarig och heter Anneli Nielsen. Jag vill hälsa dig varmt välkommen och hoppas att du ska få en mycket givande studietid! Du kommer att träffa mig på kursens hemsida på Cambro och via mail.

Så här börjar du

Om kursen

  • Kursens innehåll

    I den här kursen studeras barn och ungdomar i socioemotionella svårigheter. Specifikt intresse riktas mot kontextuella faktorers betydelse för socioemotionella svårigheters uppkomst. Med teoretisk förankring i sociokulturella, specialpedagogiska och psykologiska perspektiv belyses kunskapsfältet. Dessutom behandlas hur pedagoger kan bemöta barn, ungdomar och deras föräldrar samt hur skolan kan arbeta för att ge stöd och utmaning när socioemotionella svårigheter utgör ett hinder för elevers utveckling och lärande.

    Fäll ihop
  • Kursens upplägg och kontaktuppgifter

    Kursen ges vid Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap (TUV). Den är helt webbaserad vilket innebär att möten mellan oss endast sker via nätet. Erfarenheter från tidigare kurser visar att det går att skapa närhet, intresse och engagemang då Du kommer att tillhöra en mindre grupp som aktivt kommunicerar såväl dilemman ni mött som de uppgifter ni får. Det ingår i en professionell förväntan på dig som deltagare att du anpassar dig efter gällande sekretesslagstiftning och behåller anonymiserade berättelser för dig själv och inte för dem vidare på ett sätt som kan innebära men för andra. En utförlig beskrivning kursens upplägg, av arbetsordning och innehåll i uppgifterna kommer att finnas på Cambro vid terminsstarten.

    Om du har frågor om kursens innehåll kan du kontakta mig som kursansvarig, Anneli Nielsen.

    Frågor av administrativ karaktär kan du ställa till vår studieadministratör Christina Sander Nordin.

    Fäll ihop
  • Inför kursstart

    Den första uppgiften som du får är att skriva en personlig reflektion där du beskriver dig själv, dina förväntningar på kursen samt dina erfarenheter från arbeten och/eller möten med barn/ungdomar/vuxna i socioemotionella svårigheter (cirka 300-500 ord). Uppgiften är för oss en möjlighet att lära känna dig och den ligger som underlag för gruppindelning. Presentationen lägger du in under Uppgifter/Uppgift 1 på Cambro senast onsdagen den 2/9. Schema och studieguide för kursen kommer att finnas på kurssajten i Cambro från kursstart.

    Vi vill göra dig uppmärksam på att viss litteratur kommer att vara valbar. Denna ligger under rubriken "Valbar litteratur" i kursplanens litteraturlista. Om du vill börja läsa kurslitteratur redan nu rekommenderar vi att du börjar med Ahlberg (2013) samt Nilholm (2018).

    Återigen, varmt välkommen till kursen!
    Vänliga hälsningar
    Anneli Nielsen

    Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

  • Aktivera ditt Umu-id

    Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel

    • registrera dig på kurser
    • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
    • komma åt din studentmejl
    • skaffa Umu-kort
    • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

    När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

    Så här aktiverar jag mitt Umu-id.

    Det här funkar ju inte. Hjälp!

    Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.

    Fäll ihop
  • Skaffa Umu-kort

    När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

    • passerkort
    • lånekort för universitetsbiblioteket
    • kopierings- och utskriftskort.

    Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.

    Ansök om Umu-kort.

    Fäll ihop
  • Digitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari

    Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

    • Ny på universitetet – en överblick
    • Varför finns studentkåren?
    • IT-tjänster för studenter
    • Studera med funktionsnedsättning
    • Hjälp för att söka, skriva och studera
    • Akademiskt skrivande och studieteknik
    • Din hälsa under studietiden
    • Om existentiell hälsa, mening och balans
    Fäll ihop
  • Tillgång till hela Microsoft Office 365

    Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

    Office 365 och hur jag installerar det.

    Fäll ihop
  • Om något krånglar finns Infocenter

    Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå. 

    Hitta till Infocenter på Campus Umeå (Mazemap).

    Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.

    Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)