"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Specialpedagogik och socioemotionella svårigheter

Du är antagen till den nätbaserade kursen Specialpedagogik och socioemotionella svårigheter, 15 hp vid Umeå universitet. Kursen har 50 % studietakt och startar måndagen den 31/8 och avslutas den 17/1 2021. Jag som skriver det här brevet är kursansvarig och heter Anneli Nielsen. Jag vill hälsa dig varmt välkommen och hoppas att du ska få en mycket givande studietid! Du kommer att träffa mig på kursens hemsida på Cambro och via mail.

Så här börjar du

Om kursen

  • Kursens innehåll

    I den här kursen studeras barn och ungdomar i socioemotionella svårigheter. Specifikt intresse riktas mot kontextuella faktorers betydelse för socioemotionella svårigheters uppkomst. Med teoretisk förankring i sociokulturella, specialpedagogiska och psykologiska perspektiv belyses kunskapsfältet. Dessutom behandlas hur pedagoger kan bemöta barn, ungdomar och deras föräldrar samt hur skolan kan arbeta för att ge stöd och utmaning när socioemotionella svårigheter utgör ett hinder för elevers utveckling och lärande.

    Fäll ihop
  • Kursens upplägg och kontaktuppgifter

    Kursen ges vid Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap (TUV). Den är helt webbaserad vilket innebär att möten mellan oss endast sker via nätet. Erfarenheter från tidigare kurser visar att det går att skapa närhet, intresse och engagemang då Du kommer att tillhöra en mindre grupp som aktivt kommunicerar såväl dilemman ni mött som de uppgifter ni får. Det ingår i en professionell förväntan på dig som deltagare att du anpassar dig efter gällande sekretesslagstiftning och behåller anonymiserade berättelser för dig själv och inte för dem vidare på ett sätt som kan innebära men för andra. En utförlig beskrivning kursens upplägg, av arbetsordning och innehåll i uppgifterna kommer att finnas på Cambro vid terminsstarten.

    Om du har frågor om kursens innehåll kan du kontakta mig som kursansvarig, Anneli Nielsen.

    Frågor av administrativ karaktär kan du ställa till vår studieadministratör Christina Sander Nordin.

    Fäll ihop
  • Inför kursstart

    Den första uppgiften som du får är att skriva en personlig reflektion där du beskriver dig själv, dina förväntningar på kursen samt dina erfarenheter från arbeten och/eller möten med barn/ungdomar/vuxna i socioemotionella svårigheter (cirka 300-500 ord). Uppgiften är för oss en möjlighet att lära känna dig och den ligger som underlag för gruppindelning. Presentationen lägger du in under Uppgifter/Uppgift 1 på Cambro senast onsdagen den 2/9. Schema och studieguide för kursen kommer att finnas på kurssajten i Cambro från kursstart.

    Vi vill göra dig uppmärksam på att viss litteratur kommer att vara valbar. Denna ligger under rubriken "Valbar litteratur" i kursplanens litteraturlista. Om du vill börja läsa kurslitteratur redan nu rekommenderar vi att du börjar med Ahlberg (2013) samt Nilholm (2018).

    Återigen, varmt välkommen till kursen!
    Vänliga hälsningar
    Anneli Nielsen

    Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

  • Aktivera ditt Umu-id

    Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

    Umu-id kommer du behöva när du ska:
    • registrera dig på kurser
    • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
    • kolla din studentmejl
    • skaffa Umu-kort
    • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

    För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

    Jag vill aktivera mitt Umu-id.

    Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

    Fäll ihop
  • Beställ ditt Umu-kort

    När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

    Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

    Fäll ihop
  • Sök stöd vid funktionsnedsättning

    Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

    Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

    Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

    Fäll ihop
  • Fråga Infocenter om det krånglar

    Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

    Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

    Hitta till Infocenter (Mazemap)

    Infocenter ger hjälp och stöd

    Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)