"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Visuellt historieberättande i industridesign

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp

Om kursen

Kursen tillhandahåller både teoretisk och praktisk kunskap om visuell berättarteknik, filmning och redigering och användning av programvara för att skapa visuella effekter för att uttrycka och förmedla ett avsett budskap med ett tidsbaserat media.

1. Visuell berättarteknik (1,5 hp)

Detta moment introducerar berättarteknik och metoder samt tekniker som används för visuell berättelse och innehåller praktiska övningar och praktiskt arbete på ett manus och storyboard för en visuell berättelse.

2. Videoinspelning, redigering och specialeffekter (1,5 hp)

Momentet innehåller praktiska introduktioner för videoinspelning och redigering. Det inkluderar också lektioner i användningen av programvara som möjliggör skapande av dynamisk grafik och visuella effekter.

3. Projekt i visuellt berättande (4,5 hp)

Det sista momentet i kursen innebär ett kreativt projekt där studenterna, individuellt eller i grupp, får möjlighet att tillämpa sina kunskaper och färdigheter genom olika medier för att uttrycka, visualisera och förklara en berättelse relaterad till industridesign.

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Designhögskolan