Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ansökan till senare del av Civilekonomprogrammet med internationell inriktning

Har du läst liknande ämnen tidigare och vill tillgodoräkna dig kurser?

Har du läst på högskola eller universitet tidigare och anser dig ha kurser som kan tillgodoräknas i programmet kan du, istället för att söka till termin 1 (i vanlig ordning), söka till något som kallas "senare del av program". Det är då viktigt att veta att det är olika behörighetskrav till senare del av program för olika terminer på Civilekonomprogrammet med internationell inriktning.

Ansökan till senare del av Civilekonomprogrammet med internationell inriktning

Om du uppfyller de grundläggande behörighetskraven till programmet samt kravet på Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A. Eller: Matematik 3b / 3c, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2 (områdesbehörighet 4/A4) samt sedan har läst (eller håller på att läsa) kurser som innan nästa termins start kommer att motsvara de som krävs för en viss termin på programmet så kan du söka till senare del av programmet. Kraven till de olika terminerna är följande:

Behörighet

För behörighet till vårterminen krävs förutom allmän- och särskild behörighet följande:

Termin 2
Företagsekonomi A 30 hp.

Termin 4
Företagsekonomi A 30 hp, statistik 15 hp, ekonomisk historia 15 hp samt nationalekonomi A 30 hp.

För behörighet till höstterminen krävs förutom allmän- och särskild behörighet följande:

Termin 3
Företagsekonomi A 30 hp, statistik 15 hp samt ekonomisk historia 15 hp.

Termin 5
Företagsekonomi A 30 hp, statistik 15 hp, ekonomisk historia 15 hp, Nationalekonomi A 30 hp
företagsekonomi B 30 hp/eller valfri kurs 30 hp (beroende på vilket huvudämne du önskar läsa inom programmet – företagsekonomi eller nationalekonomi).

Urval

Till termin 2 konkurrerar du på samma sätt som till termin 1 nämligen med högskoleprovsresultat och betygssnitt och antas i mån av plats. Du konkurrerar med antal inrapporterade högskolepoäng och antas i mån av plats till termin 3, 4 och 5.

Platstillgång

Vi utannonserar platser till senare del av program trots att vi ännu inte vet om det kommer att finnas lediga platser. Det är alltså viktigt att notera att det ännu är osäkert om det kommer att finnas några lediga platser.

Så här anmäler du dig till senare del av program

Klicka på länken nedan och leta rätt på Civilekonomprogrammet med internationell inriktning och klicka på "Anmälan". Information om sista ansökningsdatum hittar du på www.antagning.se.

Klicka här för att anmäla dig till senare del av program