"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Civilingenjörsprogrammet i energiteknik

Jag som skriver det här brevet heter Anders Åstrand och är programansvarig. Inledningsvis vill jag påminna dig om att tacka ja till din studieplats på Antagning.se innan svarstiden går ut 24 juli, för att du ska behålla din studieplats. Har du frågor eller funderingar får du gärna kontakta mig eller studievägledaren. Du hittar våra kontaktuppgifter sist i det här brevet. Vi hälsar dig varmt välkommen och hoppas att du ska få en mycket givande studietid här i Umeå!

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Programmet startar med kursen Inledande Ingenjörskurs-CE måndag den 31:a augusti kl. 08:30 i Ljusgården i Teknikhuset. Har du inte möjlighet att närvara vid introduktionen måste du anmäla det i förväg till robert.eklund@umu.se som är kursansvarig annars kan du förlora din studieplats.

  Självregistrering och programstart/kursstart

  För att börja läsa på programmet/kursen ska du registrera dig på kursen på Studentwebben. För att kunna göra det krävs att du har aktiverat ditt användarkonto (se nedan).

  Webbregistreringen är öppen mellan den 28 augusti och 4 september. Det är viktigt att du registrerar dig under den perioden, annars kan du förlora din studieplats.

  Inloggningslänk hittar du på Studentwebben www.umu.se/student. På Studentwebben finns också en bra kom-ihåg-lista med viktiga saker att tänka på inför dina studier.

  En manual för hur webbregistreringen går till hittar du också på studentwebben:

  Kom ihåg-lista inför terminsstart

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag 31 augusti 2020

  Tid: 08.30

  Plats: Sal TA305, Teknikhuset, Umeå universitet

  Programmet startar med kursen Inledande Ingenjörskurs-CE.

  Kursen har en hemsida med information som du hittar på:

  https://www.moodle.umu.se/course/view.php?id=2960

  Fäll ihop

Om kursen

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)