"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Kandidatprogrammet i fri konst

Välkommen till kandidatprogrammet i fri konst och Konsthögskolan

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Vi tillämpar självregistrering vilket innebär att du själv registrerar dig på programmets inledande kurser. Registreringsperiod är 24 augusti-7 september. Registrera dig gärna så snart registreringen öppnar, dock senast den 7 september. Om du inte har registrerat dig i tid riskerar du att förlora din plats på programmet.

  För att kunna registrera dig krävs det att du har aktiverat ditt Umu-id (användarkonto). Information hur du gör det hittar du lite längre ner på denna sida. Därefter kan du registrera dig på de programkurser du är antagen till. Se här: https://www.umu.se/student/mina-studier/registrering-pa-kurs/ och klicka på länken som handlar om självregistrering på studentwebben där du hittar en guide under fliken Registrering.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag 31 augusti 2020

  Tid: 13.00

  Schema publiceras 1 månad innan terminsstart.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Introduktion, schema mm

  Introduktion - Vi inleder terminen med gemensam programvis information för er som ska börja årskurs 1 och för övriga studenter på kandidatprogrammet. Information om samlingen kommer att finnas på plats när du kommer till skolan. Vår prefekt Katrin Holmqvist-Sten hälsar alla välkomna och ni får träffa övrig personal på skolan. Därefter kommer ni att få mer ingående information som gäller specifikt för er i årskurs 1 såsom höstterminens kurser, planerade workshoppar och en del annat.

  Du som ny student har, om du vill, möjlighet att delta i universitetets så kallade ”orientation course” som hålls den 26 augusti vid huvudcampus. Även om programmet främst vänder sig till utbytesstudenter och internationella studenter så är alla nya studenter välkomna att delta. Närmare terminsstart kommer program för kursen att finnas här: https://www.umu.se/en/education/student-services--support/orientation-course/

  Schema - Innan terminsstart kommer vi att skicka ut ett särskilt schema avseende första veckan på terminen där du får chans att bekanta dig med Konsthögskolan, konstnärligt campus, Umeå universitet och Umeå som studentstad.

  Fäll ihop
 • Vid frågor

  Du är varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om programmet eller skolan. 

  Studierektor
  Micael Norberg
  micael.norberg@umu.se  
  +46 90 786 80 55

  Studieadministratör
  Jeanette Nilsson
  jeanette.nilsson@umu.se
  +46 90 786 68 64

  Mer information om Konsthögskolan hittar du på vår webbplats: http://www.art.umu.se/sv/

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)