"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Masterprogrammet i farmaci

Grattis! Till dig som är antagen till masterprogrammet i farmaci vid Umeå universitet. Vi hälsar dig varmt välkommen till vårt program och hoppas att du skall få en mycket givande studietid. OBS! För dig som är antagen med villkor gäller att behörigheten måste vara klar innan du får börja på programmet. Har du frågor eller funderingar får du gärna kontakta programansvarig Jerker Fick Jerker.Fick@umu.se eller studievägledare Sanna Bränström svl.farmaci.chem@umu.se

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Vi vill påminna dig om att tacka ja till din studieplats på www.antagning.se innan svarstiden går ut, för att du ska behålla din studieplats. Om du inte vill behålla din plats på programmet lägg in ett återbud på www.antagning.se eller meddela det till någon av oss så att vi kan erbjuda platsen till dem som står på reservlistan.

  Du måste registrera dig på varje kurs som du läser på universitetet. Genom att registrera dig vid varje kursstart kommer du med på kurslistor, får tillgång till kurssajter, du är försäkrad under kursens gång, dina betyg kan registreras och CSN kan se att du studerar.

  För att registrera dig på programmet och första kursen Organisk kemi med läkemedelsinriktning 15hp, skickar du så snart du tackat ja till din plats på antagning.se  in registreringsblanketten för kursen. Registreringsblanketten hittar på https://www.umu.se/student/mina-studier/masterprogrammet-i-farmaci-120-hp/ Fyll i blanketten och skriv under, skicka in via post till studieadministratör för kursen Sanna Bränström (postadress står på blanketten)

  Behålla din plats på programmet

  För att behålla din plats på programmet behöver du:

  1)     Delta vid obligatoriskt uppropet via Zoom 30/8

  2)    Ska registreringsblanketten vara tillhanda Sanna Bränström senast den 30/8

  3)    Logga in i lärplattformen Canvas senast under vecka 35

  Det är viktigt att du uppfyller ovanstående krav, annars kommer du att förlora din studieplats.

  Om du av någon anledning inte kan närvara vid programstart, måste du kontakta studievägledare Sanna Bränström på Kemiska institutionen senast måndag 30/8 klockan 10.00 för att behålla din plats på masterprogrammet i farmaci. Efter denna tidpunkt börjar vi anta studenter som står på reservlistan. Om du av någon anledning har ångrat dig och inte vill gå programmet måste du meddela detta till Sanna omedelbart eller själv lägga ett återbud på antagning.se.

   

   

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag 30 augusti 2021

  Tid: 12.00

  Plats: Zoom, länk meddelas senare

  Höstterminens kurser

  Den första terminen på masterprogrammet i farmaci innehåller följande kurser:

  1) Organisk kemi med läkemedelsinriktning, 15 hp (210830-211101)

  2) Läkemedelsanalytisk kemi 7,5 hp (211102-220116)*

  3) Biofysikalisk kemi med läkemedelsinriktning 7,5 hp (211102-220116)*

  * kurserna läsas parallellt

  Träffar i Umeå

  Fyra obligatoriska träffar kommer att äga rum i Umeå under höstterminen. Under träffarna i Umeå finns det flera möjligheter till boende, www.umu.se/utbildning/bo/bostad

  1) Organisk kemi med läkemedelsinriktning, 15 hp:

  Obligatoriska laborationer och grupparbete: 210929 (kl 1300)-211008 (kl 17.00)

  Obligatoriska laborationer: 211025 (kl 08:15)- 211029 (kl17:00)

  2) Läkemedelsanalytisk kemi 7,5 hp

  Obligatoriska laborationer: 211122 (kl 10.00) – 211126 (slut kl 15.00)

  3) Biofysikalisk kemi med läkemedelsinriktning 7,5 hp

  Obligatoriska laborationer: 211206 (kl 10.00) – 211210 (kl 11:30)

  Första kursen - Organisk kemi med läkemedelsinriktning, 15 hp

  Utbildningen inleds med kursen Organisk kemi med läkemedelsinriktning 15 hp som startar med upprop kl. 12.00 måndag den 30 augusti  2021
  Plats: Länk till Zoom kommer läggas upp på programmets hemsida och i Canvas (informationen publiceras under vecka 34)

  Under första timman ges i Zoom en introduktion till hela utbildningen. Därefter följer föreläsningar via Zoom. Någon vecka innan terminen börjar kommer ytterligare information som studiehandledning, schema för Zoom-introduktionen och schema för kursen att läggas upp https://www.umu.se/student/mina-studier/masterprogrammet-i-farmaci-120-hp/ och på studentwebben i kursen välkomstbrev.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Programmets/kursens upplägg

  Studenter inom master i farmaci kommer att läsa samma kurser som apotekarstudenterna under studietiden. Utbildningen förutsätter att du studerar på heltid. Den övervägande delen av utbildningen är nätbaserad. Det innebär att du kommer att bedriva merparten av studierna på hemorten och undervisningsmaterialet kommer att finnas på en lärplattform. Undervisningen (föreläsningar, seminarier, frågestunder mm) sker till största delen på svenska, vissa undervisningsmoment kan dock ske på engelska. En stor del av kurslitteraturen är på engelska. Alla studiegrupper träffar lärare för seminarieträffar och frågestunder ca en gång per vecka via e-mötesprogrammet Zoom. En del av dessa träffar innehåller obligatoriska undervisningsmoment. Alla studenter har dessutom tillgång till lärare via internet under hela utbildningen.

  Tekniska krav

  Det krävs ingen större datorvana för att använda det nätburna undervisningsmaterialet. Vi använder oss av lärplattformen Cambro och e-mötesprogrammet Zoom på utbildningen. Obligatorisk introduktion till Zoom hålls via internet under vecka 35. Schema för introduktionen till Zoom kommer att läggas ut på programmets hemsida under vecka 34. Vi uppmanar dig att uppmärksamma detta och att kontrollera vilken grupp du ska medverka i.  Din dator kan vara antingen en PC eller en Mac, och du behöver tillgång till fast internetuppkoppling. Mer information om tekniska krav hittar du på https://www.umu.se/student/mina-studier/masterprogrammet-i-farmaci-120-hp/

  studentwebbens ”Dina sidor” hittar du schema för kurser och kan registrera dig på terminens andra kurs och kommande kurser vid varje kursstart. I Canvas hittar du bland annat allt kursmaterial, lista över kursdeltagare, meddelande från lärare och information om programmet. Tillgång till Canvas får du genom att aktivera ditt UmU-id (se nedan).

  Fäll ihop
 • Repetitionskurs i kemi

  För er som vill repetera kemikunskaperna från gymnasiet finns möjlighet att göra det i en repetitionskurs i kemi som ni har tillgång till under hela er utbildningstid i lärplattformen Canvas, kurserna heter Repetitionskurs i kemi 1 och 2. Repetitions-kursen är tänkt som ett stöd för fortsatta universitetsstudier. På apotekarprogrammets hemsida kommer det att läggas ut en länk till Repetitionskursen under vecka 34 så att ni har möjlighet att gå igenom den även innan programstart. När ni klickat på länken uppmanas ni fylla i användaruppgifter. Som användarnamn skrivs ”student” och som lösenord skrivs ”farmaci”. 

  Fäll ihop
 • Kurslitteratur, kontaktuppgifter mm

  Litteratur/Inte bara böcker på Umeå universitetsbibliotek

  Kurslitteratur hittar du i Canvas programsajten, Farmaciprogrammen, kurslitteratur publiceras även i studentwebben där du innan kursstart kan läsa kursens välkomstbrev. Som student har du tillgång till Universitetsbibliotekets alla resurser såsom kurslitteratur, tidskrifter, grupprum och en presentationsstudio för övning och inspelning av egna föreläsningar. Där finns också Studieverkstaden som erbjuder bra tips kring såväl skrivande som studieteknik. Mer information hittar du på www.ub.umu.se eller via studentwebben.

  Kontakta oss

  Hör gärna av dig till oss om du har funderingar kring något som rör programmet.

  Programansvarig: Jerker Fick
  Kemiska institutionen
  Umeå universitet
  901 87 Umeå
  jerker.fick@umu.se
  Tel: 090–786 93 24

  Studievägledare: Sanna Bränström
  Kemiska institutionen
  Umeå universitet
  901 87 Umeå
  svl.farmaci.chem@umu.se
  Tel: 090–786 60 58

  https://www.umu.se/student/kemiska-institutionen/program/ kan du läsa mer om programmet.

  Läs om masterprogrammet i farmaci på utbildningswebben

  https://www.umu.se/student/kemiska-institutionen/program/ under Masterprogram i farmaci Du som antagen student hittar information om masterprogrammet i farmaci här tryck på Programinformation!

  hittar du

  ·     Utökat välkomstbrev

  ·     Registreringsblankett

  ·     Preliminärt schema för kursen Organisk kemi med läkemedelsinriktning 15 hp/ via studentwebben och https://www.umu.se/student/kemiska-institutionen/program/

  ·     Programöversikt

  ·     Tekniska krav

  ·     Vanliga frågor och svar

  Information om Information om ansökan om tillgodoräknanden finns i studentwebben som du når med ditt UMU-ID.

  Du kan läsa mer om hur det är att vara ny student vid Umeå universitet på http://www.student.umu.se/ny-student/

   

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  För att få tillgång till ditt Umu-id behöver du gå igenom vår aktiveringsguide. Detta kan du göra en vecka innan terminsstart, men ofta går det att göra tidigare än så. Du får inget särskilt meddelande från oss när det är möjligt att aktivera ditt användarkonto.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)