Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ

Masterprogrammet i farmaci

Grattis! Till dig som är antagen till masterprogrammet i farmaci vid Umeå universitet. Vi hälsar dig varmt välkommen till vårt program och hoppas att du skall få en mycket givande studietid. OBS! För dig som är antagen med villkor gäller att behörigheten måste vara klar innan du får börja på programmet. Har du frågor eller funderingar får du gärna kontakta programansvarig Jerker Fick Jerker.Fick@umu.se eller studievägledare Sanna Bränström svl.farmaci.chem@umu.se

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej

  Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet. Men om du inte längre är intresserad av din plats är det bra att du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud på Studentwebben (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på programmet

  Vi vill påminna dig om att tacka ja till din studieplats på www.antagning.se innan svarstiden går ut, för att du ska behålla din studieplats. Om du inte vill behålla din plats på programmet lägg in ett återbud på www.antagning.se eller meddela det till någon av oss så att vi kan erbjuda platsen till dem som står på reservlistan.

  Du måste registrera dig på varje kurs som du läser på universitetet. Genom att registrera dig vid varje kursstart kommer du med på kurslistor, får tillgång till kurssajter, du är försäkrad under kursens gång, dina betyg kan registreras och CSN kan se att du studerar.

  För att registrera dig på programmet och första kursen Organisk kemi med läkemedelsinriktning 15hp, skickar du så snart du tackat ja till din plats på antagning.se  in registreringsblanketten för kursen. Registreringsblanketten hittar på https://www.umu.se/student/mina-studier/masterprogrammet-i-farmaci-120-hp/ Fyll i blanketten och skriv under, skicka in via post till studieadministratör för kursen Sanna Bränström (postadress står på blanketten)

  Behålla din plats på programmet

  För att behålla din plats på programmet behöver du:

  1)     Delta vid obligatoriskt uppropet via Zoom 30/8

  2)    Ska registreringsblanketten vara tillhanda Sanna Bränström senast den 30/8

  3)    Logga in i lärplattformen Canvas senast under vecka 35

  Det är viktigt att du uppfyller ovanstående krav, annars kommer du att förlora din studieplats.

  Om du av någon anledning inte kan närvara vid programstart, måste du kontakta studievägledare Sanna Bränström på Kemiska institutionen senast måndag 30/8 klockan 10.00 för att behålla din plats på masterprogrammet i farmaci. Efter denna tidpunkt börjar vi anta studenter som står på reservlistan. Om du av någon anledning har ångrat dig och inte vill gå programmet måste du meddela detta till Sanna omedelbart eller själv lägga ett återbud på antagning.se.

   

   

  Fäll ihop
 • 3. Börja programmet

  Måndag 30 augusti 2021

  Tid: 12.00

  Plats: Zoom, länk meddelas senare

  Höstterminens kurser

  Den första terminen på masterprogrammet i farmaci innehåller följande kurser:

  1) Organisk kemi med läkemedelsinriktning, 15 hp (210830-211101)

  2) Läkemedelsanalytisk kemi 7,5 hp (211102-220116)*

  3) Biofysikalisk kemi med läkemedelsinriktning 7,5 hp (211102-220116)*

  * kurserna läsas parallellt

  Träffar i Umeå

  Fyra obligatoriska träffar kommer att äga rum i Umeå under höstterminen. Under träffarna i Umeå finns det flera möjligheter till boende, www.umu.se/utbildning/bo/bostad

  1) Organisk kemi med läkemedelsinriktning, 15 hp:

  Obligatoriska laborationer och grupparbete: 210929 (kl 1300)-211008 (kl 17.00)

  Obligatoriska laborationer: 211025 (kl 08:15)- 211029 (kl17:00)

  2) Läkemedelsanalytisk kemi 7,5 hp

  Obligatoriska laborationer: 211122 (kl 10.00) – 211126 (slut kl 15.00)

  3) Biofysikalisk kemi med läkemedelsinriktning 7,5 hp

  Obligatoriska laborationer: 211206 (kl 10.00) – 211210 (kl 11:30)

  Första kursen - Organisk kemi med läkemedelsinriktning, 15 hp

  Utbildningen inleds med kursen Organisk kemi med läkemedelsinriktning 15 hp som startar med upprop kl. 12.00 måndag den 30 augusti  2021
  Plats: Länk till Zoom kommer läggas upp på programmets hemsida och i Canvas (informationen publiceras under vecka 34)

  Under första timman ges i Zoom en introduktion till hela utbildningen. Därefter följer föreläsningar via Zoom. Någon vecka innan terminen börjar kommer ytterligare information som studiehandledning, schema för Zoom-introduktionen och schema för kursen att läggas upp https://www.umu.se/student/mina-studier/masterprogrammet-i-farmaci-120-hp/ och på studentwebben i kursen välkomstbrev.

  Fäll ihop

Om programmet

 • Programmets/kursens upplägg

  Studenter inom master i farmaci kommer att läsa samma kurser som apotekarstudenterna under studietiden. Utbildningen förutsätter att du studerar på heltid. Den övervägande delen av utbildningen är nätbaserad. Det innebär att du kommer att bedriva merparten av studierna på hemorten och undervisningsmaterialet kommer att finnas på en lärplattform. Undervisningen (föreläsningar, seminarier, frågestunder mm) sker till största delen på svenska, vissa undervisningsmoment kan dock ske på engelska. En stor del av kurslitteraturen är på engelska. Alla studiegrupper träffar lärare för seminarieträffar och frågestunder ca en gång per vecka via e-mötesprogrammet Zoom. En del av dessa träffar innehåller obligatoriska undervisningsmoment. Alla studenter har dessutom tillgång till lärare via internet under hela utbildningen.

  Tekniska krav

  Det krävs ingen större datorvana för att använda det nätburna undervisningsmaterialet. Vi använder oss av lärplattformen Cambro och e-mötesprogrammet Zoom på utbildningen. Obligatorisk introduktion till Zoom hålls via internet under vecka 35. Schema för introduktionen till Zoom kommer att läggas ut på programmets hemsida under vecka 34. Vi uppmanar dig att uppmärksamma detta och att kontrollera vilken grupp du ska medverka i.  Din dator kan vara antingen en PC eller en Mac, och du behöver tillgång till fast internetuppkoppling. Mer information om tekniska krav hittar du på https://www.umu.se/student/mina-studier/masterprogrammet-i-farmaci-120-hp/

  studentwebbens ”Dina sidor” hittar du schema för kurser och kan registrera dig på terminens andra kurs och kommande kurser vid varje kursstart. I Canvas hittar du bland annat allt kursmaterial, lista över kursdeltagare, meddelande från lärare och information om programmet. Tillgång till Canvas får du genom att aktivera ditt UmU-id (se nedan).

  Fäll ihop
 • Repetitionskurs i kemi

  För er som vill repetera kemikunskaperna från gymnasiet finns möjlighet att göra det i en repetitionskurs i kemi som ni har tillgång till under hela er utbildningstid i lärplattformen Canvas, kurserna heter Repetitionskurs i kemi 1 och 2. Repetitions-kursen är tänkt som ett stöd för fortsatta universitetsstudier. På apotekarprogrammets hemsida kommer det att läggas ut en länk till Repetitionskursen under vecka 34 så att ni har möjlighet att gå igenom den även innan programstart. När ni klickat på länken uppmanas ni fylla i användaruppgifter. Som användarnamn skrivs ”student” och som lösenord skrivs ”farmaci”. 

  Fäll ihop
 • Kurslitteratur, kontaktuppgifter mm

  Litteratur/Inte bara böcker på Umeå universitetsbibliotek

  Kurslitteratur hittar du i Canvas programsajten, Farmaciprogrammen, kurslitteratur publiceras även i studentwebben där du innan kursstart kan läsa kursens välkomstbrev. Som student har du tillgång till Universitetsbibliotekets alla resurser såsom kurslitteratur, tidskrifter, grupprum och en presentationsstudio för övning och inspelning av egna föreläsningar. Där finns också Studieverkstaden som erbjuder bra tips kring såväl skrivande som studieteknik. Mer information hittar du på www.ub.umu.se eller via studentwebben.

  Kontakta oss

  Hör gärna av dig till oss om du har funderingar kring något som rör programmet.

  Programansvarig: Jerker Fick
  Kemiska institutionen
  Umeå universitet
  901 87 Umeå
  jerker.fick@umu.se
  Tel: 090–786 93 24

  Studievägledare: Sanna Bränström
  Kemiska institutionen
  Umeå universitet
  901 87 Umeå
  svl.farmaci.chem@umu.se
  Tel: 090–786 60 58

  https://www.umu.se/student/kemiska-institutionen/program/ kan du läsa mer om programmet.

  Läs om masterprogrammet i farmaci på utbildningswebben

  https://www.umu.se/student/kemiska-institutionen/program/ under Masterprogram i farmaci Du som antagen student hittar information om masterprogrammet i farmaci här tryck på Programinformation!

  hittar du

  ·     Utökat välkomstbrev

  ·     Registreringsblankett

  ·     Preliminärt schema för kursen Organisk kemi med läkemedelsinriktning 15 hp/ via studentwebben och https://www.umu.se/student/kemiska-institutionen/program/

  ·     Programöversikt

  ·     Tekniska krav

  ·     Vanliga frågor och svar

  Information om Information om ansökan om tillgodoräknanden finns i studentwebben som du når med ditt UMU-ID.

  Du kan läsa mer om hur det är att vara ny student vid Umeå universitet på http://www.student.umu.se/ny-student/

   

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Välkommen till Umeå universitet

  Det du behöver tänka på innan du börjar, samlat på ett och samma ställe på webben. Både för dig som studerar på campus eller för dig som läser helt på distans. Kommer jag trivas? Kommer jag hitta någonstans att bo? Få nya vänner? Vi kanske inte kan ge dig alla svar, men visar dig var du hittar information. Välkommen!

  Ny student på Umeå universitet

  Fäll ihop
 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Mer om Umu-id och hur jag aktiverar det.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt Umu-id eller att logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det. Så här gör du för att ansöka om ditt Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Som student har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365 under din studietid. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster som kan underlätta din studietid och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Läs om Office 365 och hur du installera det till din dator.

  Fäll ihop
 • Ny på universitetet – introduktionsföreläsningar

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till digitala studiestartsföreläsningar 11-14 januari, så guidar vi dig genom studiestarten. Vad vill du veta mer om? 

  • Ny på universitetet – en överblick 
  • Varför finns studentkåren? 
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera 
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden 
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår

  Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär och om du skulle uppleva problem med din utbildning, kan du få hjälp. Ta chansen att vara med och bestämma.

  Det är inte bara dina rättigheter kårerna bevakar. Som medlem i en studentkår är du också med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Kanske ordna bio, konserter eller föreläsningar?

  Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns som du ser fortfarande många fina anledningar att vara med.

  På Umeå universitet har vi tre studentkårer

  Här hittar du svar på några vanliga frågor om vad som är grejen med kåren.

   

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Mitt på campus Umeå i huset Universum (ja, det heter så) ligger Infocenter – den plats du alltid kan vända dig till för att få svar, hjälp och vägledning. Här hittar du allt du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student i en, kanske, ny stad. Här får du till exempel hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Infocenter kan svara på de flesta frågor, och har de inte ett svar direkt så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Med anledning av Covid-19 är det viktigt att vi inte är för många personer i lokalen samtidigt. Därför ber vi dig att i första hand mejla, ringa eller chatta med oss.

  Infocenter ger svar, hjälp och vägledning

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)