"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Masterprogrammet i fri konst

Välkommen till Masterprogrammet i fri konst och Konsthögskolan

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Vi tillämpar självregistrering vilket innebär att du själv registrerar dig på programmets inledande kurser.

  Registreringsperiod är 22 augusti - 5 september. Registrera dig gärna så snart registreringen öppnar, dock senast den 5 september. Om du inte har registrerat dig i tid riskerar du att förlora din plats på programmet.

  För att kunna registrera dig krävs det att du har aktiverat ditt Umu-id (användarkonto). Information hur du gör det hittar du lite längre ner på denna sida. Därefter kan du registrera dig på de programkurser du är antagen till. Se här: https://www.umu.se/student/mina-studier/registrering-pa-kurs/  och klicka på länken som handlar om självregistrering på studentwebben där du hittar en guide under fliken Registrering.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  Måndag 29 augusti

  Tid: 10:00

  Schemalänk publiceras här senast 30 dagar innan kursstart.

  Schema publiceras 1 månad innan terminsstart.

  Fäll ihop

Om kursen

 • Introduktion, schema mm

  Introduktion - Vi inleder terminen med gemensam programvis information för er som ska börja årskurs 1 på vårt masterprogram och för övriga studenter på masterprogrammet. Information om samlingen kommer att finnas på plats när du kommer till skolan. Vår prefekt Per Nilsson hälsar alla välkomna och ni får träffa övrig personal på skolan. Därefter kommer ni att få mer ingående information som gäller specifikt för er såsom höstterminens kurser, planerade workshoppar och en del annat.

  Du som ny student har, om du vill, möjlighet att delta i universitetets så kallade ”orientation course” som hålls den 25 augusti vid huvudcampus. Även om programmet främst vänder sig till utbytesstudenter och internationella studenter så är alla nya studenter välkomna att delta. Närmare terminsstart kommer programmet att finnas här: https://www.umu.se/en/education/student-services--support/orientation-course/

  Schema - Innan terminsstart kommer vi att skicka ut ett särskilt schema avseende första veckan på terminen där du får chans att bekanta dig med Konsthögskolan, konstnärligt campus, Umeå universitet och Umeå som studentstad.

  Fäll ihop
 • Vid frågor

  Du är varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om programmet eller skolan. 

  Prefekt
  Per Nilsson
  per.nilsson1@umu.se 
  070-254 13 42

  Studieadministratör
  Fanni Nylén
  fanni.nylen@umu.se 
  090-786 77 19

  Mer information om Konsthögskolan hittar du på vår webbplats: http://www.art.umu.se/sv/

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Umu-id kommer du behöva när du ska:
  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat
  • kolla din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.

  Jag vill aktivera mitt Umu-id.

  Om du får problem att logga in eller aktivera ditt Umu-id kontakta IT-supporten Servicedesk så får du hjälp.

  Fäll ihop
 • Beställ ditt Umu-kort

  När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.

  Jag ansöker om Umu-kortet på en gång

  Fäll ihop
 • Se på digitala studiestartsföreläsningar

  Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 9-12 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Det här får du vet mer om:

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans

  Se datum och tid för varje föreläsning via länken

   

  Fäll ihop
 • Sök stöd vid funktionsnedsättning

  Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.

  Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.

  Följ länken för att lära dig mer om stödet och hur du ansöker.

  Fäll ihop
 • Fråga Infocenter om det krånglar

  Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.

  Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.

  Hitta till Infocenter (Mazemap)

  Infocenter ger hjälp och stöd

  Fäll ihop

Kontakta oss

Ditt meddelande skickas till Infocenter. Vid behov skickar de vidare till den person som är mer insatt i det som din fråga gäller.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)