Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 4 december 2020)

Kan zombieapokalypsen hjälpa oss att tackla nästa pandemi?
Publicerad: 04 dec, 2020

Hur kan vi undvika att gå samma ledarskapsfällor som de överlevande i ”Day of the Dead”?

Fyra samhällsvetenskapliga forskare får finansiering från RJ
Publicerad: 27 nov, 2020

Forskning inom företagsekonomi, sociologi och psykologi får medel från Riksbankens Jubileumsfond.

Hur reagerar svensk industri på förbättrad energieffektivisering?
Publicerad: 24 nov, 2020

Ny avhandling studerar hur energieffektivisering och miljöregleringar påverkar svensk industri.

Ekoprenörer strävar mot en tillvaro bortom tillväxt
Publicerad: 24 nov, 2020

Ny avhandling har studerat drivkrafter, erfarenheter och praktiker hos 2000-talets ”gröna vågare”.

Vidtar vi rätt åtgärder för att skapa en cirkulär ekonomi?
Publicerad: 16 nov, 2020

Ny avhandling analyserar effekter av åtgärder och incitament som ska främja en cirkulär ekonomi.

Nationalekonomiska föreningens uppsatspris
Publicerad: 02 nov, 2020

2020 års uppsatspris tilldelas Samielle Drake, student på masterprogrammet i nationalekonomi.

Umeåforskare svarar på frågor om USA-valet
Publicerad: 26 okt, 2020

Tre experter om ekonomi och ekonomisk politik, stress och psykisk hälsa, samt medier och relevanta källor.

13 doktorander till Samhällsvetenskaplig fakultet
Publicerad: 23 jun, 2020

Samhällsvetenskapliga fakulteten söker nu 13 doktorander som en del i en strategisk forskningssatsning.

Hållbarhetskämpe blir hedersdoktor
Publicerad: 18 jun, 2020

Helena Helmersson, vd för Hennes & Mauritz, blir hedersdoktor vid den samhällsvetenskapliga fakulteten.

Handelshögskolans examen 2020
Publicerad: 05 jun, 2020

I vår är allt annorlunda, men absolut inte utan firande. Givetvis firar vi våra studenter som tar examen.

Handelshögskolans pedagogiska pris 2020
Publicerad: 05 jun, 2020

Professor Giovanni Forchini, Nationalekonomi tilldelas Handelshögskolans pedagogiska pris 2020.

Handelshögskolans Alumnistiftelses pris 2020
Publicerad: 02 jun, 2020

Årets pristagare är Javier Jo Mai, student vid Masterprogrammet i Finansiering.

Student på Handelshögskolan utsedd till Global Swede
Publicerad: 28 maj, 2020

Javier Jo Mai, masterprogrammet i finansiering, blev uppmärksammad vid en digital ceremoni.

Handelshögskolans vetenskapliga pris 2020
Publicerad: 27 maj, 2020

Årets mottagare av priset är Medhanie Gaim, Sonal Yadav och Anita Lindmark.

Siemens Financial Services uppsatsstipendium i finans
Publicerad: 20 maj, 2020

Priset tilldelas Lovisa Kjerstensson och Hanna Nygren, Handelshögskolan, vid Umeå universitet