Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 mars 2021)

Ny administrativ chef till Handelshögskolan
Publicerad: 10 feb, 2021

Handelshögskolan välkomnar Anna Strömbom som administrativ chef från och med 22 mars, 2021.

Genusforskarskolan utlyser tre doktorandtjänster
Publicerad: 08 feb, 2021

Som doktorand vid Genusforskarskolan ingår du i ett tvärvetenskapligt sammanhang.

Handelshögskolan i Umeå ackrediteras för utbildning
Publicerad: 26 jan, 2021

Handel- och logistikprogrammet får internationellt erkännande.

Knappt 20 miljoner från Vetenskapsrådet
Publicerad: 11 dec, 2020

Rådet har beviljat medel till forskningsmiljöer och internationella postdoks.

Organisatoriska rutiner vid arbete i stabsläge
Publicerad: 09 dec, 2020

Polisens, försvarsmaktens, säkerhetspolisens och länsstyrelsens stabsarbete ska undersökas i nytt projekt.

Kan zombieapokalypsen hjälpa oss att tackla nästa pandemi?
Publicerad: 04 dec, 2020

Hur kan vi undvika att gå samma ledarskapsfällor som de överlevande i ”Day of the Dead”?

Fyra samhällsvetenskapliga forskare får finansiering från RJ
Publicerad: 27 nov, 2020

Forskning inom företagsekonomi, sociologi och psykologi får medel från Riksbankens Jubileumsfond.

Hur reagerar svensk industri på förbättrad energieffektivisering?
Publicerad: 24 nov, 2020

Ny avhandling studerar hur energieffektivisering och miljöregleringar påverkar svensk industri.

Ekoprenörer strävar mot en tillvaro bortom tillväxt
Publicerad: 24 nov, 2020

Ny avhandling har studerat drivkrafter, erfarenheter och praktiker hos 2000-talets ”gröna vågare”.

Vidtar vi rätt åtgärder för att skapa en cirkulär ekonomi?
Publicerad: 16 nov, 2020

Ny avhandling analyserar effekter av åtgärder och incitament som ska främja en cirkulär ekonomi.

Nationalekonomiska föreningens uppsatspris
Publicerad: 02 nov, 2020

2020 års uppsatspris tilldelas Samielle Drake, student på masterprogrammet i nationalekonomi.

Umeåforskare svarar på frågor om USA-valet
Publicerad: 26 okt, 2020

Tre experter om ekonomi och ekonomisk politik, stress och psykisk hälsa, samt medier och relevanta källor.

13 doktorander till Samhällsvetenskaplig fakultet
Publicerad: 23 jun, 2020

Samhällsvetenskapliga fakulteten söker nu 13 doktorander som en del i en strategisk forskningssatsning.

Hållbarhetskämpe blir hedersdoktor
Publicerad: 18 jun, 2020

Helena Helmersson, vd för Hennes & Mauritz, blir hedersdoktor vid den samhällsvetenskapliga fakulteten.

Handelshögskolans examen 2020
Publicerad: 05 jun, 2020

I vår är allt annorlunda, men absolut inte utan firande. Givetvis firar vi våra studenter som tar examen.