Huvudmenyn dold.

Arbetsmarknadens effekter på barnafödande och fertilitet
Publicerad: 29 nov, 2021

Ny avhandling utforskar hur arbetsmarknaden är kopplad till barnafödande och fertilitet i Sverige.

Formas finansierar Umeå universitet med drygt 26 miljoner
Publicerad: 29 nov, 2021

I sin årliga öppna utlysning har Formas beviljat medel till 9 projekt från Umeå universitet.

Nationalekonomiska föreningen i Umeå
Publicerad: 15 nov, 2021

Vid föreningens seminarium delas pris ut till Emil Björkman och Linda Svedmark för bästa masteruppsats.

Ny rapport om Transportval i vardagen
Publicerad: 10 nov, 2021

Forskning om val av transportmedel i ny rapport av Sofia Isberg.

Nordic Retail and Wholesale Conference (NRWC)
Publicerad: 09 nov, 2021

Handelshögskolan arrangerar denna vecka, 9 – 11 november Nordic Retail and Wholesale Conference (NRWC).

Så påverkar marknaden ekologisk livsmedelsproduktion
Publicerad: 25 okt, 2021

Genom grön upphandling kan offentlig sektor bidra till en omställning mot ett mer ekologiskt jordbruk.

In Memoriam: Professor Emeritus Karl-Gustaf Löfgren
Publicerad: 20 okt, 2021

Det är med stor sorg vi mottagit beskedet att vår vän och kollega professor Karl-Gustaf Löfgren har avlidit.

Vem klarar studierna bäst?
Publicerad: 18 okt, 2021

Ny avhandling undersöker hur väl studenter från olika antagningsgrupper klarar sina högskolestudier.

Människors okunskap kan få pensionssystemet att halta
Publicerad: 01 okt, 2021

Okunskap gör att pensionssystemet inte fungerar som förväntat. Det visar ny forskning från Umeå universitet.

Ökad kunskap om svensk arbetsmarknad
Publicerad: 30 aug, 2021

Ny avhandling ger underlag till framtida arbetsmarknadsåtgärder

Undersöker vilka effekter ekonomiska reformer kan få
Publicerad: 23 aug, 2021

Ökar den ekonomiska ojämlikheten idag? Hur påverkar skatte- och pensionssystemets utformning arbetsmarknaden?

Nya forskningsmedel
Publicerad: 31 maj, 2021

Forskningsmedel på 10,8 miljoner har beviljats från Forte och Handelsbankens forskningsstiftelser.

Siemens Financial Services uppsatsstipendium i finans
Publicerad: 21 maj, 2021

Priset tilldelas Alessandra Frongillo och Bui Thi Mai Anh (Kelly), Handelshögskolan vid Umeå universitet.

RiseBs årliga uppsatspris i hållbarhet och företagsetik
Publicerad: 18 maj, 2021

Årets pristagare är Annique Snel och Olivia Johnsson, Ekonomihögskolan, Lunds universitet.

Handelshögskolans vetenskapliga pris 2021
Publicerad: 17 maj, 2021

2021-års pristagare är Tetiana Gorbach, Enheten för statistik & Oscar Stålnacke, Enheten för företagsekonomi.