Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 11 maj 2021)

printicon

Umanista - ett pedagogiskt utvecklingsprojekt

Umanista är ett pedagogiskt utvecklingsprojekt som handlar om att försöka hitta en ny form av kontinuerlig kompetensutveckling för lärare inom den humanistiska fakulteten.

Genom en öppen, digital lärmiljö för just lärare, där vi kan samtala, dela med oss av erfarenheter, visa goda exempel och framför allt lära av varandra, vill vi skapa en ny form för högskolepedagogisk utveckling. Förhoppningen är att vi därigenom får till stånd en mer effektiv, hållbar och kollegialt underbyggd form av pedagogisk kompetensutveckling, som också har potential att positivt inverka på lärares arbetsmiljö. Navet i den digitala lärmiljön är en publik blogg, där olika former av material tillgängliggörs och diskuteras.

Projektledare för Umanista är Jenny Eklöf (Idé- och samhällsstudier) och övriga medverkande är Stefan Gelfgren (Humlab) och Erik Lindenius (Kultur- och medievetenskaper).

För dig som är intresserad av Umanista hittar du allt material och all aktivitet på bloggen, och du kan enkelt gå in och prenumerera på bloggens nyhetsbrev för att inte missa de löpande inläggen. Det går också att följa och prenumerera på Umanistas övriga kanaler separat, se nedan.

Bloggen Umanista

Umanistas YouTube-kanal

Umanista på Twitter

Umanistapodden på Libsyn