Institutionen för epidemiologi och global hälsa

Institutionen för epidemiologi och global hälsa är en internationell, tvärvetenskaplig forsknings- och utbildningsmiljö vid Umeå universitets medicinska fakultet. Vi är cirka 80 personer från hela världen som arbetar vid institutionen, med ett gemensamt mål att bidra till jämlikhet och hållbar förbättring inom hälsa och välfärd globalt.

Hitta din utbildning hos oss.

Forskning som bidrar till vetenskapliga framsteg.

Forsknings- och utbildningssamarbeten

Läs mer om våra samarbeten inom utbildning och forskning.

Barn i fokus i nedräkning om klimatet

Barnen kommer att drabbas särskilt hårt om inte klimatförändringarna begränsas visar ny rapport.

Brister kring hälsoundersökningar av asylsökande

Många asylsökande genomgår inte någon hälsokontroll i Sverige. Det saknas ett enhetligt system.

Stigande temperaturer ökar ohälsan

Enligt Maria Nilsson är ohälsa på grund av klimatförändringen något vi ser redan i dag i Sverige och Europa.

Graduation Ceremony 2019

Masterstudenter från 32 internationella utbildningsprogram uppmärksammades vid Graduation Ceremony.

Barn i fokus i nedräkning om klimatet
Publicerad: 14 nov, 2019

EU lyfter fram Zika-samarbete som enastående
Publicerad: 11 nov, 2019

Enastående exempel på internationellt forskningssamarbete, anser EU om ZikaPLAN där Umeå har nyckelroll.

Maria Nilsson talar på världshälsomöte
Publicerad: 23 okt, 2019

Klimatförändringar och hälsa, är temat när Maria Nilsson talar vid World Health Summit i Berlin.

Forskningsprogram om sociala medier, sociala nätverk och beteendeförändringar
Publicerad: 28 aug, 2019

Hur hälsa och träning kan stärkas med sociala medier är frågan för forskningsprogrammet STAR-C.

Mer