Huvudmenyn dold.

Institutionen för epidemiologi och global hälsa

Institutionen för epidemiologi och global hälsa är en internationell, tvärvetenskaplig forsknings- och utbildningsmiljö vid Umeå universitets medicinska fakultet. Vi är cirka 80 personer från hela världen som arbetar vid institutionen, med ett gemensamt mål att bidra till jämlikhet och hållbar förbättring inom hälsa och välfärd globalt.

Umeåforskare om våld mot samiska kvinnor

Forskningsprojektet Våld mot samiska kvinnor ska bidra till att öka kunskapen och förebygga våld.

“Antibiotikaresistens kan drabba vem som helst”

Folkhälsostudenten Erick Venant förklarar varför World Antimicrobial Awareness Week är viktig för honom.

Mer än 180 miljoner till ny forskning vid Umeå universitet

Hjärnans avfallshantering, kollagring i sjöar och elevcentrerat lärande är några ämnen som ska studeras.

Umeåforskare om våld mot samiska kvinnor
Publicerad: 2022-11-25

Kampen mot antimikrobiell resistens förde Erick till Umeå
Publicerad: 2022-11-17

Mer än 180 miljoner till ny forskning vid Umeå universitet
Publicerad: 2022-11-08

Umeåforskare deltar under COP27 – "Vi har hoppet i våra händer"
Publicerad: 2022-11-07

Professor Maria Nilsson kommer att föreläsa under FN:s klimatkonferens COP27.