Huvudmenyn dold.

Institutionen för epidemiologi och global hälsa

Institutionen för epidemiologi och global hälsa är en internationell, tvärvetenskaplig forsknings- och utbildningsmiljö vid Umeå universitets medicinska fakultet. Vi är cirka 80 personer från hela världen som arbetar vid institutionen, med ett gemensamt mål att bidra till jämlikhet och hållbar förbättring inom hälsa och välfärd globalt.

Stort intresse för pandemins effekter på europeiska arktis

Upp emot femtio besökare, och professionell livesändning på seminarie om COVID-19 i arktis.

Unik kurs i same- och urfolkshälsa startar i höst

En ny kurs i same- och urfolkshälsa till höstterminen blir den första i sitt slag i Sverige.

Ökad risk för blodpropp länge efter covid-19

Den som har varit sjuk i covid-19 löper flera månader ökad risk att också drabbas av blodpropp eller blödning.

Stort intresse för pandemins effekter på europeiska arktis
Publicerad: 10 maj, 2022

Ny universitetskurs i same- och urfolkshälsa
Publicerad: 12 apr, 2022

Ökad risk för blodpropp kvarstår länge efter covid-19
Publicerad: 07 apr, 2022

Fyra umeåforskare utsedda i fördjupat arktiskt samarbete
Publicerad: 01 apr, 2022

Fem universitet i Sverige, Norge och Finland utser nyckelpersoner att leda samhällsviktig arktisk forskning.