Kakor

För att kunna chatta behöver du tillåta att Microsoft Dynamics använder kakor.

Huvudmenyn dold.

Institutionen för epidemiologi och global hälsa

Institutionen för epidemiologi och global hälsa är en internationell, tvärvetenskaplig forsknings- och utbildningsmiljö vid Umeå universitets medicinska fakultet. Vi är cirka 80 personer från hela världen som arbetar vid institutionen, med ett gemensamt mål att bidra till jämlikhet och hållbar förbättring inom hälsa och välfärd globalt.

Information om coronaviruset

Information med anledning av covid-19
Information för studenter, medarbetare och besökare med anledning av covid-19.

Långvarigt bra för hjärtat se bilder på egna halskärl

Personer som en gång har fått se ultraljudsbilder på sina förkalkade halskärl lever sedan sundare.

Umeåforskare blir SIGHT Fellow

Masoud Vaezghasemi är en av elva forskare i landet i karriärutvecklinsgprogram i global hälsa 2021 - 2023.

Ny rapport - bättre renovera än bygga nytt

Klimatet vinner på att vi renoverar istället för att bygga nytt, enligt ny europeisk rapport.

Långvarigt bra för hjärtat se bilder på egna halskärl
Publicerad: 07 jul, 2021

Umeåforskare blir SIGHT Fellow
Publicerad: 16 jun, 2021

Ny rapport - Bättre renovera än bygga nytt
Publicerad: 02 jun, 2021

Hundratals aktörer samlas för hållbar framtid i utvecklingsländer
Publicerad: 02 jun, 2021

DevRes2021 för samman forskare från en mängd olika discipliner runt frågor om hållbarhet i utvecklingsländer.