Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 11 maj 2021)

Institutionen för epidemiologi och global hälsa

Institutionen för epidemiologi och global hälsa är en internationell, tvärvetenskaplig forsknings- och utbildningsmiljö vid Umeå universitets medicinska fakultet. Vi är cirka 80 personer från hela världen som arbetar vid institutionen, med ett gemensamt mål att bidra till jämlikhet och hållbar förbättring inom hälsa och välfärd globalt.

Information om coronaviruset

Information med anledning av covid-19
Information för studenter, medarbetare och besökare med anledning av covid-19.

Porträtt och reportage

De vill hjälpa unga ut ur ofrivillig isolering

Forskaren Frida Jonsson och Umeå kommun samarbetar för att hitta sätt att stötta hemmasittande ungdomar.

För att utveckla bra samarbeten så behöver vi mötas

Maria Nilsson är professor i folkhälsovetenskap och styrgruppsmedlem i det nya nätverket UTRI.

Hälso- och sjukvårdens hantering av sociala problem

Isabel Goicolea, professor i folkhälsovetenskap, forskar om gender och hälsosystem.