Institutionen för epidemiologi och global hälsa

Institutionen för epidemiologi och global hälsa är en internationell, tvärvetenskaplig forsknings- och utbildningsmiljö vid Umeå universitets medicinska fakultet. Vi är cirka 80 personer från hela världen som arbetar vid enheten, med ett gemensamt mål att bidra till jämlikhet och hållbar förbättring inom hälsa och välfärd globalt.

Hitta din utbildning hos oss.

Forskning som bidrar till vetenskapliga framsteg.

Forsknings- och utbildningssamarbeten

Läs mer om våra samarbeten inom utbildning och forskning.

Graduation Ceremony 2019

Masterstudenter från 32 internationella utbildningsprogram uppmärksammades vid Graduation Ceremony.

Stora hälsoeffekter med förändrat klimat

Fler döda i sjukdomar, översvämningar och torka till följd av klimatförändringar, enligt ny rapport.

Brister kring hälsoundersökningar av asylsökande

Många asylsökande genomgår inte någon hälsokontroll i Sverige. Det saknas ett enhetligt system.

Stigande temperaturer ökar ohälsan

Enligt Maria Nilsson är ohälsa på grund av klimatförändringen något vi ser redan i dag i Sverige och Europa.

Arbetslöshet ger stor försämring i hälsorelaterad livskvalitet
Publicerad: 25 jun, 2019

En arbetslös förlorar hälsorelaterad livskvalitet motsvarande ett år vart tionde år jämfört med en arbetande.

Stora hälsoeffekter med förändrat klimat
Publicerad: 04 jun, 2019

Brister i hälsoundersökning av asylsökande
Publicerad: 29 maj, 2019

Glesbygdsmedicin och jämställd vård hjärteämnen
Publicerad: 24 maj, 2019

En spansk och en australiensisk-kanadensisk professor blir hedersdoktorer vid Medicinska fakulteten.

Mer