Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 26 februari 2021)

Institutionen för epidemiologi och global hälsa

Institutionen för epidemiologi och global hälsa är en internationell, tvärvetenskaplig forsknings- och utbildningsmiljö vid Umeå universitets medicinska fakultet. Vi är cirka 80 personer från hela världen som arbetar vid institutionen, med ett gemensamt mål att bidra till jämlikhet och hållbar förbättring inom hälsa och välfärd globalt.

Information om coronaviruset

Information med anledning av covid-19
Information för studenter, medarbetare och besökare med anledning av covid-19.

Porträtt och reportage

För att utveckla bra samarbeten så behöver vi mötas

Maria Nilsson är professor i folkhälsovetenskap och styrgruppsmedlem i det nya nätverket UTRI.

Hälso- och sjukvårdens hantering av sociala problem

Isabel Goicolea, professor i folkhälsovetenskap, forskar om gender och hälsosystem.

Affilierad får nära 1 miljon i forskningsbidrag från Forte

Annika Nordström får 970 000 kr till ett planeringsprojekt om kompetensförsörjning för socialtjänst i glesbygd

Ny studie tar helhetsgrepp på samers hälsa
Publicerad: 23 feb, 2021

I0 000 samer i Sverige får en enkät om samers hälsa och livsvillkor, som genomförs av forskare i Umeå.

Dekan, prodekan och en vicedekan Medicinska fakulteten
Publicerad: 16 feb, 2021

Dekan, prodekan och en vicedekan har blivit utsedda för kommande mandatperiod vid Medicinska fakulteten.

Sociala nätverk viktiga för åldrande på Indonesiens landsbygd
Publicerad: 02 feb, 2021

Sociala nätverk går under huden för kvinnor på Indonesiens landsbygd, visar avhandling.