Institutionen för epidemiologi och global hälsa

Institutionen för epidemiologi och global hälsa är en internationell, tvärvetenskaplig forsknings- och utbildningsmiljö vid Umeå universitets medicinska fakultet. Vi är cirka 80 personer från hela världen som arbetar vid institutionen, med ett gemensamt mål att bidra till jämlikhet och hållbar förbättring inom hälsa och välfärd globalt.

Hitta din utbildning hos oss.

Forskning som bidrar till vetenskapliga framsteg.

Forsknings- och utbildningssamarbeten

Läs mer om våra samarbeten inom utbildning och forskning.

Generöst stöd från Familjen Erling-Persson Stiftelse till stipendier

Donationen täcker stipendier för upp till åtta tredjelandsstudenter årligen i fem år.

Så viktig är globala klimatkonferenser

"Ambitionerna måste höjas". Det budskapet ger Maria Nilsson angående klimatkonferensen COP25 i Madrid.

EU lyfter fram Zika-samarbete som enastående

Enastående exempel på internationellt forskningssamarbete, anser EU om ZikaPLAN där Umeå har nyckelroll.

Graduation Ceremony 2019

Masterstudenter från 32 internationella utbildningsprogram uppmärksammades vid Graduation Ceremony.

Återkommande smärta kan ge barn lägre skolbetyg
Publicerad: 07 jan, 2020

Barn med återkommande smärta går ut grundskolan med lägre betyg och sämre självkänsla än andra barn.

Generöst stöd från Familjen Erling-Persson Stiftelse
Publicerad: 20 dec, 2019

Barn i fokus i nedräkning om klimatet
Publicerad: 14 nov, 2019

Barnen kommer att drabbas särskilt hårt om inte klimatförändringarna begränsas visar ny rapport.

EU lyfter fram Zika-samarbete som enastående
Publicerad: 11 nov, 2019