Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 mars 2021)
Se ditt schema och dina kurser
Redigera innehåll på umu.se
Anställda medarbetare
Programadministratör för programmen i folkhälsovetenskap. Programrådssekreterare i PRPH. Studieadministratör samt ansvarig för administrering i Selma.
Doktorandprojekt: Visualisering av asymptomatisk arterosklerotisk sjukdom inom VIPVIZA projektet.
Huvudhandledare: Margareta Norberg
Post doc. PhD. MSc i Arbets- och Organisationspsykologi. Är verksam i forskningsprojekt som rör implementering, kunskapsstyrning och förbättringsprocesser i hälso- och sjukvård samt socialtjänst.
Prefekt vid Institutionen för epidemiologi och global hälsa. Forskningsintressen: hälsopolicy and system, samhällsbaserade hälsosystem och primärvård samt migranters hälsa.
Doktorand vid Inst. för Epidemiologi och Global hälsa, även kopplad till Umeå Centrum för Genusstudier. Min avhandling handlar om ungas psykiska hälsa och delaktighet i civilsamhället.
Jag forskar och undervisar inom global hälsa och hälsoekonomi.
Doktorandprojekt: Mental health and job satisfaction in relation to work-related stress, personality and resilience in police officers working in vulnerable areas.
Forskningsfokus på väder- och klimatpåverkan på människors hälsa i Sverige och i låg- och medelinkomstländer.
- Forskar om stödstrukturer för utveckling och förändringsarbete, främst i offentliga organisationer - Rötter i arbets- och organisationspsykologin - Även anställd vid KI (LIME/MMC)
Studieadministratör och Programvägledare på Masterprogrammen i Folkhälsovetenskap. Arbetar med studentsupport och kursadministration.
Forskare vid Institutionen för epidemiologi och global hälsa. Forskningsintressen: funktionsnedsättning, våld i nära relation, reproduktiv hälsa och befolkningens åldrande.
Docent i epidemiologi och biostatistik. Lektor i hälsoekonomi. Forskningen har huvudsakligen hälsoekonomisk inriktning, däribland projekt som forskningsledare.
Jag genomför praktiknära forskning och undervisning med fokus på samverkan för samhällsnytta. Detta för att skapa kunskap som kan nå de som behöver och kan använda den.
Statistiker, systemutvecklare vid institutionen. It-, katalog- och webbansvarig vid institutionen.
Statistiker och docent. Har arbetat med register, forskning och som regional processledare inom cancerområdet. Huvudområdet är bröstcancerscreening.
Ida är postdoktor och arbetar både vid Epidemiologi och global hälsa och vid Umeå centrum för genusstudier.
Min forskning handlar om gender och hälsosystem (särskilt inom områdena sexuell och reproduktiv hälsa, våld mot kvinnor och ungdomars hälsa).
Matematisk modellering av klimatförändringar, dengue och myggor. Systemdynamisk modellering av lycka och livslöjd. Doktorand i fysik 1989 (USA) och folkhälsa 2018 (Sverige).
Som institutionens administrativa samordnare ingår bl.a. att handlägga personalärenden, övergripande administration vid institutionen och arbete i ledningsgruppen.
Stöder och utvecklar ansökningsprocessen och ansökningar om externa forskningsbidrag, samt utbildar i att skriva forskningsansökningar.
Doktorand, jobbar med CALYs (Capability-Adjusted Life Years/goda år). Goda år baserar på Sens kapacitetsmetoden och används på samma sätt som QALYs.
Biträdande prefekt och ordförande för programrådet för masterprogrammen i folkhälsa. Min forskning finns framförallt inom hälsoekonomi och kvalitativa studier.
Med Dr i Folkhälsovetenskap vid Umeå Universitet 2013. Forskningsområden: Viktstabilitet, komplexa interventioner, riskkommunikation. Undervisningsområden: Kvalitativ metod, Folkhälsa, Kost.
Jag forskar om samband mellan kostmönster (ex. samisk kost, kaffe) och folkhälsa, samt om säker tillgång på livsmedel i Arktis-området.
Min forskning rör policyutveckling och implementeringsprocesser i hälsosystem. Jag är särskilt intresserad av frågor i tvärsnittet mellan psykologi och folkhälsa.
Jag forskar om klimatförändringar och hälsa; klimatanpassning, -kommunikation och policyutveckling, samt om tobaksprevention.
Studierektor. Docent i epidemiologi och biostatistik. Lärare i biostatistik och utnämnd till ”Excellent lärare”. Forskning inom determinanter för hälsa.
Forskar om sociala orsaker till ojämlik hälsa, gender och socialt kapital samt om barn och ungdomars hälsa.
Doktorand vid institutionen för Epidemiologi och global hälsa
Huvudsakliga intressen: undervisning, handledning och forskning om socioekonomiska ojämlikheter inom hälso- och sjukvårdssystemen
Doktorand med fokus på konflikthantering, personlighet och mental hälsa.
Forskar om implementerings, utvecklings- och lärandeprocesser inom organisationer
Forskar om klimatförändringarnas påverkan på hälsan.
Forskning och undervisning inom epidemiologi och social epidemiologi.
Jag är en undervisande forskare med ett särskilt intresse för alla former av sociala ojämlikheter i hälsa och vård.
Psykolog och forskare med huvudsakligt fokus på urfolks och mäns hälsa, med särskilt intresse för mental hälsa och suicid i Sápmi och Arktis.
Forskar om tandvård och global hälsa samt koordinerar det EU-finansierade projektet ZikaPLAN.
Ekonomi samordnare som jobbar med budgetering, ekonomisk planering och redovisning.
Ekonomiadministratör, sköter leverantörs- och kundfakturor, betalningar, projektredovisning och uppföljning.
Administrerar forskarutbildningen vid institutionen.
Jag jobbar med webb och kommunikation, forskarutbildningskurser, PhD administration, forskningsadministration i olika projekt , och publikationsdatabasen DiVA.
Medical data manager