Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 29 maj 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Utbildning

Hos oss kan du välja från ett brett utbud av utbildningar och kurser inom ett flertal humanistiska ämnen. Vi har både campuskurser och internetkurser.

Viktig information om coronavirusets påverkan på dina studier

För att minska smittspridning av coronaviruset har universitetet stängt sina lokaler för studenter och gått över till distansundervisning via nätet för samtliga kurser och program from 18 mars. Håll dig uppdaterad dagligen om nya beslut och rekommendationer på universitetets sida: Information om coronaviruset för studenter och medarbetare

Se vad som gäller för din kurs i Cambro

Våra lärare jobbar nu hårt med att ställa om undervisning, gruppuppgifter och examinationer till att hållas på distans via internet. Under dessa extrema omständigheter så kan det bli förseningar, teknikstrul och andra störningar och vi ber om tålamod och förståelse i dessa fall. 

Aktuell information om vad som gäller för din kurs hittar du på din kurssajt i lärplattformen Cambro. Där kan du också kontakta din lärare om du har frågor. 
Gå till Cambro

Ingen fysisk utlämning av rättade tentor och andra examinationsuppgifter

Redan genomförda salstentor och andra inlämnade skrivuppgifter kommer inte längre att delas ut av våra studieadministratörer. För att få din rättade salstenta ska du istället maila till studieadmin.idesam@umu.se så ser våra studieadministratörer till att den skickas med vanlig post till den adress du uppger i mailet.

Universitetsbiblioteket erbjuder handledning på distans

UB erbjuder möjlighet till handledning via distans när det gäller akademiskt skrivande, informationssökning, referenshantering och studieteknik. Du bokar din tid via detta formulär: https://ihds03.ub.umu.se/tutoring/

Vid vår institution kan du läsa kurser och program på allt från kandidatnivå till forskarutbildning. Vi har ett stort utbildningsutbud inom arkeologi, miljöarkeologi, filosofi, historia, idéhistoria, religionsvetenskap och teologi samt forskarutbildning inom historia med utbildningsvetenskaplig inriktning.

Många av våra fristående kurser går att läsa helt via internet utan några fysiska träffar. Inom våra utbildningsprogram finns också möjlighet till praktik och utlandsstudier.

Våra program
Våra program

Här hittar du vårt aktuella programutbud.

Våra kurser
Våra kurser

Är du intresserad att läsa en kurs? Här hittar du vårt kursutbud.

Läs vidare på avancerad nivå
Läs vidare på avancerad nivå

Se vårt utbud på avancerad nivå och hur du kan plocka ihop din egen magister- eller masterexamen.

Vår forskarutbildning
Vår forskarutbildning

Vi bedriver forskarutbildning inom flera humanistiska ämnen och har ett 20-tal aktiva doktorander.