Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 oktober 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Utbildning

Vid våra utbildningar förbereds du för att arbeta med frågor som rör samhällets digitalisering. Vid dina studier hos oss läser du kurser i teorier, metoder och designprocesser för utveckling eller utvärdering av informationsteknik.

Funderar du på att söka något av våra utbildningsprogram, men har funderingar över campusbaserad utbildning med anledning av Covid-19?

I Sverige har hela universitets- och högkolesektorn för tillfället gått över till distansundervisning, men vi hoppas förstås att vi snart är igång igen med våra utbildningar på Campus. I väntan på detta kan du känna dig både välkommen och trygg om du vill söka någon av våra utbildningar! Institutionen för informatik har bedrivit forskning kring nät-, och distansutbildning i över 20 år, och våra lärare har god erfarenhet av undervisning via olika webbplattformar och videomötesteknik. Informatik som ämne lämpar sig också väl för distansstudier då vi intresserar oss för IT och digitala fenomen som i många fall är just platsoberoende och distansöverbryggande. Kontakta oss gärna om du vill veta mer! Och välkommen med din ansökan!

Om våra utbildningsprogram

På grundnivå bedriver vi utbildning på fristående kurser och inom flera olika utbildningsprogram, exempelvis systemvetenskapliga programmet med inriktning mot design, interaktion och innovation, digital medieproduktion och beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer. Delar av vårt kursutbud erbjuds också som nätkurser.

På avancerad nivå erbjuder vi masterprogrammet i IT Management samt masterprogrammet människa-datorinteraktion och sociala medier.