Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Utbildning

Vid våra utbildningar förbereds du för arbete med frågor som rör samhällets digitalisering, oavsett bransch. Hos oss läser du kurser i teorier, metoder och designprocesser för utveckling eller utvärdering av informationsteknik. Med kompetenta lärare, trivsam studiemiljö och relevanta verktyg får du bästa möjliga förutsättningar att utvecklas inom området.

Funderar du på att söka något av våra utbildningsprogram, men har funderingar över campusbaserad utbildning med anledning av Covid-19?

Just nu bedriver vi undervisning i hybridform där undervising sker både på distans och på campus. Du kan känna dig både välkommen och trygg om du vill söka någon av våra utbildningar! Institutionen för informatik har bedrivit forskning kring nät-, och distansutbildning i över 20 år, och våra lärare har god erfarenhet av undervisning via olika webbplattformar och videomötesteknik. Informatik som ämne lämpar sig också väl för distansstudier då vi intresserar oss för IT och digitala fenomen som i många fall är just platsoberoende och distansöverbryggande. Kontakta oss gärna om du vill veta mer! Och välkommen med din ansökan!

Om våra utbildningsprogram

På grundnivå bedriver vi utbildning genom både fristående kurser och inom våra tre program:

Systemvetenskapliga programmet med inriktning mot design, interaktion och innovation
Digital medieproduktion
Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer

På avancerad nivå erbjuder vi två masterprogram:

• IT Management
• Människa-datorinteraktion och sociala medier

Delar av vårt kursutbud erbjuds också som nätkurser.