"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Medarbetare vid Neurovetenskaper

Anställda medarbetare

Arvid Westlund
Arvin Behzadi

Doktorand och läkare som är involverad i forskning inom den neurodegenerativa sjukdomen amyotrofisk lateralskleros (ALS).

Birgitta Nordin
Telefon
090-786 72 95

Jag arbetar med ekonomiadministration vid Institutionen för klinisk vetenskap inom ämnet Neurovetenskaper.

Eva Jonsson
Hayoung Lee
Helena Alstermark
Isabell Hedberg
Jan Malm
Telefon
090-786 50 97

Prof Jan Malm är neurolog, överläkare och ämnesansvarig. Forskningsintresset är fokuserat på olika aspekter av hydrocefalus, likvordynamik, blodflödesmätning, och intrakraniellt tryck hos astronauter.

Jonatan Salzer

Jag är överläkare och docent i neurologi. Mina forskningsprojekt handlar om yrsel, stroke och MS

Karin Moström
Telefon
090-786 72 91

Studieadministratör på läkarprogrammet (PU) och inom forskarutbildning.

Lars-Owe Koskinen
Miles Trupp

Identification of biomarkers and novel drug targets for neurodegenerative diseases using genomics, metabolomics and proteomics in CSF and blood biobank samples.

Niklas Lenfeldt
Patric Blomstedt
Peter Andersen
Telefon
090-786 55 00

Jag är professor och överläkare i neurologi och började forska om ALS 1992. Jag forskar om orsaken till ALS/FTD och leder även läkemedelsstudier där vi utvärderar nya läkemedel.

Peter Lindvall

Docent och överläkare i neurokirurgi. Specialintresse för vaskulär och skallbaskirurgi. Forskning framförallt inom området subarachnoidalblödningar.

Peter Sundström

Professor och neurolog med inriktning mot multipel skleros (MS), forskar på miljöfaktorers betydelse för uppkomsten av MS.

 

Rickard Sjöberg

Jag är docent och överläkare i Neurokirurgi vid Norrlands Universitetssjukhus samt docent i Medicinsk Psykologi. Min forskargrupp är inriktad på hjärntumörer.

Sanna Eklund
Sara af Bjerkén
Telefon
090-786 51 16

Sara af Bjerkén är ST-läkare i neurologi och biträdande universitetslektor i histologi med cellbiologi. Hennes forskning kartlägger neurodegenerativa processer med fokus på Parkinsons sjukdom.

Ulrika Nordström
Telefon
090-786 51 57

Jag jobbar i Peter Andersens forskargrupp och forskar om amyotrofisk lateral skleros (ALS), som är en gemensam beteckning för en grupp motorneuronsjukdomar.

Viktor Grut

Jag är barnläkare och doktorand i Peter Sundströms forskningsgrupp, och undersöker biobanksprover för att identifiera riskfaktorer för MS

Senast uppdaterad: 2023-03-10