"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Samarbete med grund- och gymnasieskolor

För att motivera, inspirera och utveckla intresset för matematik bedriver Institutionen för matematik och matematisk statistik samarbeten med grundskole- och gymnasieklasser.

Kurser i matematik på universitetsnivå

För gymnasieelever kan vi erbjuda kurser på universitetsnivå parallellt med elevernas gymnasiestudier, bland annat kursen Algebra.

Här kan du läsa mer om kursen Algebra.

Eleverna läser största delen av kursen hemma på sina respektive skolor och tenterar kursen på sin hemmaort. Under vårterminen 2023 genomfördes ett tvådagars internat i Umeå där gymnasieelever deltog på föreläsningar och var med på problemlösningssessioner.

Problemlösningskurs för gymnasieelever

För gymnasieelever, i första hand årskurs 2, erbjuds en problemlösningskurs där eleverna under några tillfällen efter skoltid får utveckla sitt matematiska tänkande med hjälp av matematiska problem.

Under problemlösningskursen ges tillfälle att träna inför SM i matematik.

Här kan du läsa mer om problemlösningskurs för gymnasieelever.

Här kan du läsa mer om SM i matematik.

Andra samarbeten

Vi ger inspirationsföreläsningar, workshops och hjälper till att handleda gymnasiearbeten. Vi är del av den nationella och lokala satsningen Den levande frågelådan för åk 5 och 6 samt Kunskapsveckan vecka 44.

Information om våra aktiviteter

Vi skickar ut information om våra aktiviter per e-post. Ta kontakt med Catarina Rudälv om du vill att vi lägger till dig på e-postlistan.

Om du är lärare eller rektor och intresserad av att samarbete med oss, kontakta gärna

Senast uppdaterad: 2023-09-27