"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Detta p.g.a. skyddsåtgärder vid cyberattacken den 2 maj. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Perspectives – hälsa och sjukvård i samhällsomvandlingen

mån
17
apr
Tid Måndag 17 april, 2023 kl. 12:15 - 13:00
Plats Online, via Zoom

Varmt välkommen till ett lunchwebbinarium i Umeå universitets nya konferens- och eventserie Perspectives. Vid det här tillfället diskuterar vi vilka möjligheter och utmaningar som finns kopplade till hälsa och sjukvård i relation till den pågående samhällsomvandlingen i norr. Vad är forskningens roll och hur kan den bidra förebyggande?

Vill du delta? 

Anmäl dig här, så skickar vi dig en Zoom-länk dagen innan.
Webbinariet är öppet för alla. 


Inbjudna talare:

  • Ulf Näslund
    professor i kardiologi
    Ulf Näslund har i sin forskargärning haft stort fokus på att färre ska drabbas av hjärtkärlsjukdomar – och att de som ändå drabbas ska få en bättre livskvalitet och ett längre liv. Hör honom dela sina perspektiv på hälsa och sjukvård i samhällsomvandlingen.

  • Magnus Hultin
    vicedekan för samverkan kring klinisk utbildning
    Att stärka kompetensförsörjningen av sjuksköterskor inom hälso- och sjukvården är en av flera nycklar i framtidens vård. Vid Umeå universitet förbereds nu en decentraliserad utbildning för sjuksköterskestudenter från hösten 2023. Magnus Hultin, vicedekan för samverkan kring klinisk utbildning vid Mediciniska fakulteten, berättar mer om satsningen.

Evenemangstyp: Seminarium
Talare
Ulf Näslund
Professor
Läs om Ulf Näslund
Talare
Magnus Hultin
Universitetslektor, överläkare
Läs om Magnus Hultin
Kontaktperson
Martin Englund
Läs om Martin Englund