"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2019-02-14

Fyra forskare om klimathotet

NYHET Under den närmaste veckan kan den som är intresserad av vad som händer med klimatet lyssna på fyra föreläsningar i ämnet och därefter även lyssna – och delta! – i en paneldebatt.

Det är den nya studentföreningen i Umeå, Klimatstudenterna, som tillsammans med universitetet bjuder in till korta lunchföreläsningar i hörsal i Lindellhallen.

Den första föreläsningen äger rum torsdag 14 februari, då Stig-Olof Holm, Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap, talar om ”Den globala utmaningen – klarar vi de planetära gränserna?”

https://www.umu.se/kalender/den-globala-utmaningen--klarar-vi-de-planetara-granserna_7603456/

Därefter följer Katarina Eckerberg, statsvetenskapliga institutionen, som fredag 15 februari talar om ”Ett år med Klimatpolitiska rådet”.

https://www.umu.se/kalender/lunchforelasning-ett-ar-med-klimatpolitiska-radet_7603477/

Den tredje lunchföreläsningen, tisdag 19 februari, tar Annika Nordlund, Institutionen för psykologi, hand om. Rubriken är ”The human dimension of the environment” och föreläsningen hålls på engelska.

https://www.umu.se/kalender/the-human-dimension-of-the-environment_7593319/

Den fjärde föreläsningen äger rum torsdag 21 februari, då Karl Johan Bonnedahl, Handelshögskolan, talar om ”Hållbar utveckling är en annan utveckling…”

https://www.umu.se/kalender/lunchforelasning-hallbar-utveckling-ar-en-annan-utveckling_7603487/

Serien med lunchföreläsningar avslutas sedan med paneldebatt på kvällstid, den 26 februari, då de fyra forskarna tillsammans ger ett tvärvetenskapligt perspektiv på klimathotet. Under paneldebatten kan även publiken ställa frågor och delta i diskussionen.

https://www.umu.se/kalender/panelsamtal-fyra-forskare-om-klimathotet_7593329/