"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2023-06-02

Handelshögskolans examensceremoni 2023

Den 2 juni är det dags för Handelshögskolans årliga examensceremoni i Aula Nordica. Den 17:e i ordningen. Närmare 320 studenter och deras gäster deltar och Aula Nordica kommer att vara helt fylld. Ceremonin kommer också att sändas live för att så många som möjligt skall få vara med och fira.

Sändningen startar kl 16.30.

Länk till sändningen

Studenterna kommer att få motta diplom av Handelshögskolans rektor Sofia Lundberg. Uppsatspriser och vetenskapliga priser samt pedagogiskt pris kommer att delas ut. Musik och sång framförs av Johan Wållberg, Malin Jonsson och Viktor Hansson.

– Det är så härligt att se alla glada studenter med gäster. Som rektor tycker jag Handelshögskolans examensceremoni är en fin tradition och det är glädjande att så många nära och kära till våra studenter är med och uppmärksammar deras fina prestationer.

Handelshögskolans pedagogiska pris

Handelshögskolans pedagogiska pris 2023 tilldelas professor Stefan Sundgren och universitetslektor Jan Bodin. Båda har ett stort engagemang för studenternas lärande och i sina respektive lärarroller motiverar de studenterna genom såväl goda ämneskunskaper som utmärkt pedagogisk förmåga.

– Handelshögskolan prioriterar och arbetar systematiskt med kvalitet i våra utbildningar. En viktig del i detta är våra duktiga lärare och det är verkligen roligt att få uppmärksamma detta med det pedagogiska priset säger rektor Sofia Lundberg.

Läs mer

Nordeas uppsatspris inom mångfald och inkludering

Det är andra året som priset delas ut i samarbete med Nordea och syftar till att stimulera och underhålla studenters intresse för hur frågeställningar inom företagsekonomi, nationalekonomi respektive statistik kan relateras till mångfald och inkludering. 2023-års pris tilldelas Maike Strube, Handelshögskolan vid Umeå universitet.

Läs mer

Siemens Financial Services Uppsatsstipendium i Finans

Priset delas ut i samarbete med Siemens Financial Service och syftar till att stimulera och underhålla studenters intresse för ämnesområdet finansiering/ finansiell ekonomi med potentiell positiv inverkan på regional kompetensförsörjning. 2023 års pristagare är Kristina Björling och Fredrika Norberg, Handelshögskolan vid Umeå Universitet.

Läs mer

Handelshögskolans Vetenskapliga priser

Tanken med de vetenskapliga priserna är att uppmuntra vetenskapligt skrivande och särskilja högkvalitativ forskning inom företagsekonomi, nationalekonomi och statistik. Priset går till

Ulrika Leijerholt, Företagsekonomi och Hanna Lindström, Nationalekonomi.

Läs mer

Umeå hållbarhetspris för uppsatser i företagsekonomi

Forskningsinstitutet för Organisation och Företag i Hållbar Omställning (ROBUST) har tillsammans med Umeå Energi instiftat ett årligt uppsatspris med syfte att uppmuntra ekonomstudenter att intressera sig för och fördjupa sig i hållbarhet och företagsetik. I år delades priset ut till Simon Sandahl, Högskolan i Halmstad.

Läs mer

Handelshögskolans Alumnistiftelse och Swedbanks pris

Handelshögskolans Alumnistiftelse och Swedbank delar ut ett pris där pristagaren skall ha "främjat utveckling och kvalitet vad gäller utbildning och forskning vid Handelshögskolan vid Umeå universitet" och/eller "främjat Handelshögskolans studenters utbildning och utveckling". 2023 års pris går till Douglas Drake, student vid Civilekonomprogrammet.

Läs mer