Universitetsadjunkt. Biträdande studierektor
Internationell kontaktperson
Undervisar i matlagning & matlagningstekniker
Vad jag gör på kost- och måltidsvetenskap
Jag undervisar på gastronomiprogrammet med fokus på matlagning, råvaruhantering, produktutveckling för livsmedelsindustrin och konceptutveckling inom gastronomi. Mitt arbete rör både det praktiska kökshantverket och de kreativa och analytiska processerna bakom nya produkter och måltidskoncept. Jag medverkar i kurser som Måltids- och restaurangvetenskap 1 & 3, Måltidsupplevelser, Konceptutveckling och innovation samt Livsmedelsdesign – sensorisk analys och produktutveckling
Forskning
Min magisteruppsats fokuserade på det kreativa arbetet i haute cuisine-restauranger i Sverige. Tidigare studentarbeten behandlade hantverksprocesser för professionella kockar samt lagring och hängmörning av sjötunga och röding.
Prata gärna med mig om
Jag brinner för matlagning och att utforska nya tekniker. Jag har ett särskilt intresse för fermentering – som soja, koji, kombucha och lacto-fermentering – samt för hållbar matlagning och hur vi kan skapa god mat i takt med proteinskiftet.
Utbildning
Kandidatexamen i måltids och restaurangvetenskap från Umeå universitet.
Studerat fristående kurser i industridesign vid Umeå institute of design, förpacknings design Mitt universitetet och food design vid HDK i Göteborg.
Bakgrund
Jag är utbildad kock för den svenska handelsflottan och har arbetat både ombord på fartyg och i land. Min erfarenhet sträcker sig från klassiska svenska kvarterskrogar till några av Europas mest renommerade restauranger med 1, 2 och 3 Michelinstjärnor. Jag har jobbat i kök med högt tempo, fokus på kvalitet och stort hantverkskunnande – alltid med passion för råvaran och respekt för yrket.