Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 mars 2021)
Arbetar som universitetslektor vid institutionen för kost- och måltidsvetenskap
Jag är filosofie doktor i kostvetenskap med utbildningsvetenskaplig inriktning och jag är även legitimerad lärare i hem- och konsumentkunskap (HK) och religion sedan 2003. På institutionen undervisar jag framförallt på hem- och konsumentkunskapsutbildningen.
Mitt forskningsområde är ramfaktorer inom skolämnet hem- och konsumentkunskap. Yttre ramar som t.ex. utformning av klassrum och lärares utbildning men även inre ramar som t.ex. samarbete och lektionstid och hur det påverkar elevers möjlighet till lärande, är de områden som jag studerar.
Jag disputerade 2016 då jag försvarade min avhandling: Skolämnet hem- och konsumentkunskap på 2000-talet –förutsättningar för elevers möjlighet till måluppfyllelse. Det övergripande syftet med studien var att analysera och förstå ramfaktorers inverkan på undervisningen, med fokus på elevers möjlighet till måluppfyllelse i en HK-kontext.