Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Daniel Skog

Postdoktor på Institutionen för informatik och Swedish Center for Digital Innovation, SCDI. Projektledare för InnoCAPE som höjer företags förmåga att kunna dra nytta av digitalisering.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Universitetslektor vid Institutionen för informatik
Plats
MIT-huset, Campustorget 5, F425 Umeå universitet, 901 87 Umeå

Jag är en av forskarna i Swedish Center for Digital Innovation (SCDI), ett nationellt center för forskning och undervisning om digital innovation och digital transformation. Min forskning är främst inriktad på olika aspekter av digital transformation, så som dess drivkrafter, processer och effekter, ur ett organisations- och managementperspektiv. 

Jag är också lokal projektledare för InnoCAPE, ett Interreg-projekt fokuserat på att höja medvetenheten och kompetensen kring digitaliseringens möjligheter och utmaningar hos små och medelstora företag i östersjöregionen. Som en del i detta har jag bl.a. lett utvecklingen av ett verktyg för att mäta digital mognad, och anordnat workshops och informationsträffar för lokala företag.

11th International Process Symposium (PROS), Chania, Greece, June 19-22, 2019.
Skog, Daniel A.; Öbrand, Lars
Business & Information Systems Engineering, Springer 2018, Vol. 60, (5) : 431-437
Skog, Daniel A.; Wimelius, Henrik; Sandberg, Johan
Proceedings of the 51st Hawaii International Conference on System Sciences : 4564-4573
Skog, Daniel; Wimelius, Henrik; Sandberg, Johan
Strategic Management Society (SMS) Annual International Conference, The Interplay of Competition and Cooperation: Workshop and Discussion Forum, 2015
Mankevich, Vasili; Skog, Daniel; Wimelius, Henrik; et al.
Informatik Student Paper Master (INFSPM), 2012.03
Skog, Daniel
IRIS Selected papers of the Information Systems Research Seminar in Scandinavia: IRIS 35 Designing the Interactive Society
Skog, Daniel A.
The 2012 International Symposium on Media Innovations, Oslo, April 19-20, 2012
Skog, Daniel A.; Nylén, Daniel; Holmström, Jonny

Jag undervisar på IT-management programmet, BIT-programmet, systemvetenskapliga programmet och digital medieproduktion, främst i kurser kopplade till digital innovation, digital transformation och datacentrerat värdeskapande.