"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Kate Bennett

Forskningssamordnare vid Kemiska intuitionen och Plattform Manager vid Computational Analytics Support Platform (CASP).

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Forskningssamordnare vid Kemiska institutionen
Plats
KBC-huset (KB), Linnaeus väg 10 Umeå universitet, 901 87 Umeå

Jag har jobbat som Forskningssamordnare vid Kemiska intuitionen, UmU sedan april 2021, och Plattform Manager vid Computational Analytics Support Platform (CASP).

Efter min doktorand i biokemi och masspektrometri vid University College London (UCL), arbetade jag som Research Associate vid Clinical and Molecular Genetics Unit, UCL. 2021 tog jag det spännande steget att flytta till Sverige för att jobba som Experienced Researcher som en del av ett Marie Curie Initial Training Network, på företaget AcureOmics AB, specialiserat på metabolomik.

En stor del av min forskning involverade utveckling av masspektrometri-baserade metoder för både metabolit- och proteinanalys. Min expertis sträcker sig till multivariat dataanalys och den biologiska tolkningen av omics data för att förstå sjukdomsmekanismer, med särskilt fokus på sällsynta genetiska störningar och åldersrelaterade sjukdomar.

Under min tid på AcureOmics hade jag möjlighet att hantera och genomföra flera EU projekt, inklusive Marie Curie Initial Training Network BOLD, FP7 projekt BioMargin och HUMAN och Horizon 2020 projektet BatCure, där jag jobbade som Principal Investigator. Detta gav mig möjligheten att samarbeta med ett brett internationellt nätverk, vilket är något jag tyckte mycket om och tror är en viktig del av forskningen. 

Forskargrupper

Gruppmedlem