"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Sarah Persson

Legitimerad dietist och doktorand. Forskar inom digitalisering av vårdmöten. Undervisar inom näringslära och födoämnesöverkänslighet. 

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Plats
Lärarutbildningshuset, Plan 4, Lärarutbildningshuset Umeå universitet, 901 87 Umeå

Vad jag gör på kost- och måltidsvetenskap

Jag är doktorand inom ämnet kost och måltidsvetenskap sedan hösten 2018 samt undervisar 20 % av min tjänst på institutionens utbildningar. Jag arbetar deltid på grund av småbarn hemma. 

Forskning

Mitt doktorandprojekt undersöker vad som händer när dietistbehandling blir digital via videosamtal jämfört med ordinarie dietistbehandling med fysiska möten. Projektet innehåller både kvantitativa och kvalitativa metoder. Min doktorandutbildning ges via Företagsforskarskolan vid Umeå universitet.

Undervisning

Jag undervisar inom näringslära och födoämnesöverkänslighet på Dietistprogrammet, Kostvetarprogrammet, Gastronomiprogrammet och inom Hem- och konsumentkunskap.

Prata gärna med mig om:

Digitalisering av vårdmöten. 

Bakgrund

Jag är legitimerad dietist samt hotellutbildad från gymnasiet. Innan min anställning på Umeå universitet arbetade jag som dietist inom primärvård i glesbygd samt som forskande dietist för glesbygdsmedicinskt centrum. 

Dietistaktuellt, Degeberga: Dietisternas Riksförbund 2018, Vol. 27, (6) : 34-36
Rydén, Petra; Persson, Sarah

Forskargrupper

Gruppmedlem

Forskningsprojekt

15 augusti 2018 till 14 juni 2025

Jag undervisar inom näringslära och födoämnesöverkänslighet på Dietistprogrammet, Kostvetarprogrammet, Gastronomiprogrammet och Hem- och konsumentkunskap.