Hoppa direkt till innehållet
printicon
Personalbild Tomas Holmgren

Tomas Holmgren

Jag undervisar i huvudsak i kurser inom Samfak. Utöver undervisningen så är jag även Pedagogisk ledare för utbildningar inom Samhällsvetenskaplig fakultet.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Universitetsadjunkt vid Pedagogiska institutionen Roll: IT-ansvarig
Plats
Hus Y, Beteendevetarhuset Umeå universitet, Mediagränd 14, Beteendevetarhuset, 901 87 Umeå

Jag arbetar som adjunkt (Meriterad lärare) i pedagogik, min undervisning sker i huvudsak på kurser inom BIT-programmet, Personalvetarprogrammet samt fristående kurser. Utöver undervisningen så är jag även Pedagogisk ledare (PL) för utbildningar inom Samhällsvetenskaplig fakultet. I min roll som PL ansvarar jag bland annat för att initiera och driva pedagogiskt utvecklingsarbete, leda regelbundna lärarträffar samt arbetar med kursuppföljning- och kursutvecklingsarbete. Mitt primära ämnesområde är inom Lärande och IKT där jag särskilt fokuserar på professionsutveckling samt digitalisering av högre utbildning. 

I nuläget spenderar jag en hel del tid på undervisning samt att utveckla undervisningen att gå mer mot studentaktiva undervisningsformer. Bland annat så deltar jag tillsammans med Robert Holmgren i ett Punktum-projekt för att utveckla institutionens fristående kandidatkurs. Jag är även pedagogisk konsult för polisutbildningen där jag dels stöttar lärarlagen i olika typer av pedagogiska frågor men även utgör en utvecklingsresurs för arbetet med exempelvis examinationsformer, reflektionsportfolios samt deras distansutbildning. 

Jag började vid Pedagogiska institutionen 2010 som adjunkt, därefter har jag även varit IT-pedagog vid institutionen under ett par år, innan jag gick tillbaka till en undervisande tjänst som adjunkt igen. Jag har sedan 2013 haft olika typer av pedagogiskt ansvar vid institutionen vilket har gett mig möjlighet att arbeta med en hel del intressant pedagogiskt utvecklingsarbete. 

Mer om profilområdet Lärande och IKT

2018
Digitalisering av högre utbildning, Lund: Studentlitteratur AB 2018 : 141-146
Holmgren, Robert; Holmgren, Tomas
2017
ICICTE 2017 Proceedings: The International Conference on Information Communication Technologies in Education 2017, Rhodes, Greece: ICICTE 2017 2017 : 318-328
Liljeström, Monica; Gu, Limin; Holmgren, Robert; et al.
2017
INTED2017 Proceedings: 11th International Technology, Education and Development Conference March 6th-8th, 2017, Valencia, Spain, The International Academy of Technology, Education and Development 2017 : 4219-4227
Olofsson, Anders D.; Håkansson Lindqvist, Marcia; Lindberg, J. Ola; et al.

Forskargrupper

Gruppmedlem

Forskningsprojekt

15 januari 2018 till 19 januari 2020