Växtprofessor Markus Schmid utsedd till Wallenberg Scholar
Publicerad: 25 mar, 2019

Professor Markus Schmid, är ny Wallenberg Scholar och får 18 miljoner över 5 år i anslag för fri forskning.

Två forskare vid Umeå universitet utses till Wallenberg Scholars
Publicerad: 25 mar, 2019

Lotta Vikström och Markus Schmid tilldelas 18 miljoner vardera av Wallenbergstiftelserna för fri forskning.

Ingenjörsstudent och lärare taggar för bordshockey-SM
Publicerad: 21 mar, 2019

Ingenjörsstudenten Oscar Henriksson och läraren Lars-Erik Svensson är båda inbitna bordshockeyspelare.

SAS-hackathon blir avstamp i exjobb för civilingenjörsstudenter
Publicerad: 20 mar, 2019

Vart och när vill du resa igen? Det utvecklar två civilingenjörsstudenter just nu en modell för att förutspå.

Matematiker får pedagogiskt pris
Publicerad: 19 mar, 2019

Olow Sande, universitetslektor i matematik, får teknisk-naturvetenskapliga fakultetens pedagogiska pris.

Förklarar bladets form med hjälp av systembiologi
Publicerad: 19 mar, 2019

Med systembiologiska metoder har Barbara Terebieniec identifierat gener som kontrollerar bladform i asp.

Prisregn över Umeå Plant Science Center
Publicerad: 18 mar, 2019

Den skandinaviska växtforskarorganisationen SPSS prisar tre framstående forskare från UPSC.

Prestigefull medalj till molekylärbiolog vid Umeå universitet
Publicerad: 15 mar, 2019

Anders Nordström tilldelas silvermedalj till Berzelius minne för sitt bidrag till forskningen i metabolomik.

Ekolog får Umeå kommuns vetenskapliga pris 2019
Publicerad: 14 mar, 2019

CIRC-forskaren David Seekell får Umeå kommuns vetenskapliga pris till unga forskare inom miljöområdet.

Kan skogsbrukets klimatnytta öka genom smartare bäckkantzoner?
Publicerad: 13 mar, 2019

Marcus Klaus forskar på hur skogsbruksrelaterade kolutsläpp kan minska genom utformning av bäckkantzoner.

Det gröna guldet rengör avloppsvatten och producerar biodiesel
Publicerad: 12 mar, 2019

Lorenza Ferro visar potentialen hos nordiska mikroalger för produktion av biomassa och avloppsrening.

Erik Elmroth ny ledamot i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien
Publicerad: 11 mar, 2019

Professor Erik Elmroth blir ledamot i avd för informationsteknik vid Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien.

Forskare slår larm – kunskapsbaserad havspolitik i fara
Publicerad: 08 mar, 2019

Forskare slår larm - nedskärningar för miljöövervakningen av havet kan få allvarliga konsekvenser.

Ronny Östin får NTK:s pedagogiska pris
Publicerad: 08 mar, 2019

Universitetslektor Ronny Östin, tillämpad fysik och elektronik, får studentkåren NTK:s pedagogiska pris.

Yaowen Wu tilldelas Göran Gustafssonpriset i molekylär biologi
Publicerad: 04 mar, 2019

Yaowen Wu, professor i biokemi tilldelas det prestigefyllda Göran Gustafssonpriset i molekylär biologi 2019.