Drygt 28 miljoner kronor i anslag från Formas
Publicerad: 21 nov, 2019

Nio forskare inom teknik och naturvetenskap delar på drygt 28 miljoner kronor från Formas.

Antibiotikaresistens uppmärksammas över hela världen
Publicerad: 19 nov, 2019

Antibiotikaresistens uppmärksammas över hela världen. Kemisten Fredrik Almqvist diskuterar utmaningen.

Simulering av vårdflöde kan ge bättre beslutsunderlag
Publicerad: 18 nov, 2019

SOS 1.0 workshoppade med fokus på möjligheter med simulering av vårdflöden över organisationsgränser.

Umeåforskare i vetenskapligt genombrott för malariaforskningen
Publicerad: 14 nov, 2019

Forskarteam publicerar i Cell sju metaboliska vägar som malariaparasiten behöver för att infektera levern.

Utvecklar metod för bestämning av cytostatika och tungmetalljoner
Publicerad: 12 nov, 2019

Fokus i avhandlingen är att utveckla biosensorytor för detektion av läkemedel för cancerbehandling.

Tävla med din egen robot i teknisk fysiks tävling
Publicerad: 11 nov, 2019

Teknisk fysiks årliga robottävling i MIT-Place har öppnat för anmälan.

Europeiska CBRNE-centrets samverkansprojekt ger resultat
Publicerad: 07 nov, 2019

Safety & Security Test Arena har resulterat i produkter, instruktörsutbildning och virtual reality-träning.

52 VR-miljoner till forskning inom naturvetenskap och teknik
Publicerad: 06 nov, 2019

Vetenskapsrådet delar ut nära 52 miljoner till projekt inom naturvetenskap och teknikvetenskap.

40 miljoner beviljade till utbildningsvetenskaplig forskning
Publicerad: 04 nov, 2019

Åtta sökande har beviljats medel från Vetenskapsrådet, Riksbankens jubileumsfond och Skolforskningsinstitutet

Industriell ekonomi firar 10 år
Publicerad: 04 nov, 2019

Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi firar tio år med föreläsningar och en företagsmässa.

Miljonstöd till nytt sätt att angripa virus
Publicerad: 04 nov, 2019

Ett forskningsprojekt i Umeå ska bidra till att utveckla nästa generations läkemedel mot virus.

Växter använder cellväggen till försvar mot bladlusangrepp
Publicerad: 28 okt, 2019

UPSC-forskarne visar ett cellväggsmodifierande enzyms roll för försvaret mot bladlus.

800 lärare till Umeå universitet på höstlovet
Publicerad: 25 okt, 2019

Den 29-30 oktober är det dags för Kunskapsveckan, konferens för skolans personal.

Designhögskolan tar förstaplats på Red Dot för fjärde året i rad
Publicerad: 22 okt, 2019

Designhögskolan vid Umeå universitet intar återigen toppositionen på ”Red Dot Design Ranking”.

Lärares egna lärande är viktigt för att förbättra elevers lärande
Publicerad: 16 okt, 2019

Sara visar att lärarens lärprocess är viktig när lärarfortbildning som förändrar undervisningen ska utformas.