Den 29 juli tog jordens resurser slut för i år
Publicerad: 19 aug, 2019

Jorden lever över dess tillgångar. Alla kan bidra till minskat ekologiskt fotavtryck menar Natuschka Lee.

Prestigefull medalj till molekylärbiolog vid Umeå universitet
Publicerad: 25 jul, 2019

Anders Nordström tilldelas silvermedalj till Berzelius minne för sitt bidrag till forskningen i metabolomik.

Forskare uppmanar till ändring av EU:s regler för växtförädling
Publicerad: 25 jul, 2019

I ett öppet brev till EU-parlamentariker och regeringen uppmanar forskare till ändring av EU:s GMO-lagar.

Design för öppenhet i en digital värld
Publicerad: 19 jul, 2019

I Changing Things: Objects Future in a Digital World undersöks våra digitala prylar ur ett designperspektiv.

Ge havsutflykten en ny dimension
Publicerad: 28 jun, 2019

Vilka växter och djur hittar du på utflykten till havet? De vanligaste presenteras i sajten Livet i havet.

AI-professor huvudtalare på världskonferens i Umeå
Publicerad: 26 jun, 2019

Virginia Dignum talar på teknikkonferensen som är anordnad av WFE, branschorganisation för världens börser.

Rymdfysiker skickar instrument på kometspaning
Publicerad: 24 jun, 2019

Rymdfysiker vid Umeå universitet utvecklar mätinstrument som 2028 ska följa med rymdskeppet Comet Interceptor.

Vetenskaplig artikel om gröna bioplaster äras
Publicerad: 20 jun, 2019

Kemiprofessor Christiane Funks artikel om bioplaster har invalts i en specialutgåva i Trends in Plant Science.

Forskare lyssnar hur bäckar andas och mår
Publicerad: 19 jun, 2019

Umeåforskare har utvecklat ljudinspelningsmetod för att uppskatta hur snabbt gaser släpps in och ut i bäckar.

Den extrema torkan i fjol – en varning för vad som komma skall?
Publicerad: 18 jun, 2019

Återkommande extrema torrperioden i framtiden kan kräva innovativa anpassningsåtgärder för lantbruket.

Vill få öring, röding och lax att trivas som fisken i vattnet
Publicerad: 14 jun, 2019

Företagsskolans Johan Leander och Sven Norman samlar in experimentella data under den intensiva fältperioden.

Hedersdoktorer vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet
Publicerad: 13 jun, 2019

Professor John Anderson och industridesigner Anne Asensio - årets hedersdoktorer vid teknat fakultet.

Amerikanska doktorander studerar globala klimatproblem i Abisko
Publicerad: 11 jun, 2019

USA-doktorander besöker i sommar CIRC i Abisko för forskning kring arktiska vatten och deras roll i kolcykeln.

Biologiska processer påverkar hur arktiska vatten avger koldioxid
Publicerad: 09 jun, 2019

Arktiska vatten är en stor koldioxidutsläppkälla och vi behöver öka förståelsen för hur koldioxid frigörs.

Kemister firar periodiska systemet som fyller 150 år
Publicerad: 05 jun, 2019

Oorgandagarna bjuder på en öppen föreläsning om kultur och historik kring det periodiska systemet 12 juni.