"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Gör antagningstestet

Skriv in ditt gymnasiebetyg och om du gjort högskoleprovet. Få tips om vilka program du har chans att komma in på till hösten. Lycka till!

Intresseområden

Vilket område intresserar dig mest?

Meritvärde

Ange ditt slutbetyg från gymnasiet inklusive eventuell meritpoäng.

022.5

Högskoleprov

Ange ditt provresultat eller den poäng du tror du kan uppnå.

02

Se dina chanser att komma in

Lägsta antagningspoäng kan variera från år till år. Inom det område du valt har du stora chanser att komma in på dessa program höstterminen 2024:

Välj ett intresseområde för att visa program

* = Meritvärde och högskoleprov skrivs ibland ut med en stjärna. Det visar att alla behöriga sökande kommit in.

Så här funkar antagningstestet

Antagningstestet ger tips om vilka program du har chans att komma in på till hösten. Testet bygger på antagningsstatistik från program som startade hösten 2023.

Tänk på att lägsta antagningspoäng kan variera från år till år. För att bli antagen krävs alltid minst grundläggande behörighet och det kan även vara så att du behöver särskilda förkunskaper för vissa program. Kolla vad som gäller för det program du vill gå.

De program som startar första gången i höst visas inte i resultatet eftersom det inte finns någon antagningsstatistik att jämföra med. Här ser du alla program och kurser vid Umeå universitet, både de som startar på höst- och vårterminen.

Alla våra program

Vi har ett brett utbud inom många områden. Några av våra mest sökta program är Läkarprogrammet, Juristprogrammet, Psykologprogrammet och Socionomprogrammet. Här finns garanterat något du gillar.

Program som börjar hösten 2024