Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Biologisk psykologi för psykologprogrammet

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp

Om kursen

Biologisk psykologi är ett tvärvetenskapligt kunskapsområde där man försöker förstå och förklara psykologiska funktioner (t ex beteenden, tankar och känslor) m.h.a biologiska processer. I fokus ligger hjärnan och nervsystemets aktivitet. Kursen i Biologisk psykologi, 7.5hp ger en grundläggande kunskap om hjärnans, nervsystemets och hormonsystemets struktur och organisation samt hur dess delar tar emot, bibehåller, bearbetar och förmedlar information. Kursen behandlar neuroanatomi, nervcellernas kommunikation, grundläggande sensorisk och perceptuell informationsbearbetning, motorik, emotionernas biologi samt hormoner och kopplingen till stress och smärta. Vidare kommer olika metoder av betydelse för biologisk psykologi att presenteras.

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)