"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Den analytiska tränaren: att använda vetenskap i idrottspraktiken

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Hösttermin 2024

Om kursen

I modern idrott ökar kraven på tränare att effektivt kunna förstå, analysera och hantera data och statistik. De kunskaper studenter får från metodkurser på tränarprogram är ofta fokuserade mot en vetenskaplig kontext som inte alltid kan översättas till tränarens praktiska verklighet. Från HT24 introducerar vi den fristående kursen "Den analytiska tränaren - att använda vetenskap i idrottspraktiken" som är en metodkurs utvecklad specifikt för tränare som vill bli mer vetenskapliga i sin tränarpraktik. Den här kursen ger en bra grund för att som tränare ta bättre beslut baserad på ett mer analytiskt förhållningssätt.

Kursen är designad för att ge dig verktyg och kunskaper att hitta ett vetenskapligt förhållningssätt som tränare, dels genom att navigera i ökad generell förståelse för statistisk, dels genom att öka förmågan att skapa mätbara "utvärderingsprojekt" som tränare. Genom att skapa mindre pilotprojekt baserat på data från egna idrottare (eller från andra praktiska exempel) får du lära dig att skilja betydelsefulla förändringar och effekter från brus i data. Vi ger dig metoderna för att inte bara samla in data på ett effektivt sätt, utan även att analysera och tolka denna data för att fatta välgrundade beslut.

Med "Den analytiska tränaren" får du tillgång till en unik utbildning som förbereder dig för framtiden. Detta är din chans att bli en tränare som inte bara förlitar sig på erfarenhet och intuition, utan som också använder vetenskapliga metoder för att optimera prestation och framgång.

Anmälan och behörighet

Den analytiska tränaren: att använda vetenskap i idrottspraktiken, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2024 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

1 november 2024

Slutar

19 januari 2025

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 50%, Distans

Antal obligatoriska träffar

4 st

Antal övriga träffar

4 st

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 19 238 kr. Total studieavgift: 19 238 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-21222

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 april 2024. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Studievägledare psykologi