"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Dynamisk modellering av levande system

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Starttid Hösttermin 2024

Om kursen

Kursen är avsedd för studenter från fysik eller biovetenskap som vill förstå levande system med modeller och simuleringar. Om du är fysikstudent har du en stark bakgrund i beräkningsfysik. Den har du använt för att lösa problem i statistisk mekanik, fasta tillståndets fysik, elektromagnetism och så vidare. Men dina färdigheter sträcker sig långt bortom traditionell fysik. Om du å andra sidan kommer från biovetenskap har du goda färdigheter inom biologi, bioteknik eller medicin. Om du kombinerar den träningen med modellerings- och simuleringskunskaper, har du en unik kompetens att kunna lösa biologiska problem på nya sätt. I den här kursen kommer vi att gå igenom en samling modeller och metoder för att beskriva genreglering nätverk, geografisk epidemisk spridning, konkurrens mellan arter, och mycket mer. Förutom att ge en djupare förståelse för dessa problem kommer modellerna att hjälpa dig att utveckla nya i framtida problem. Eftersom den här kursen riktar sig till studenter med olika utbildningsbakgrund, kommer den att bidra till att underlätta tvärvetenskaplig kommunikation mellan studenter från olika områden inom naturvetenskap. Att övervinna detta är avgörande för såväl industri som forskning.

Anmälan och behörighet

Dynamisk modellering av levande system, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2024 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

2 september 2024

Slutar

31 oktober 2024

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Dagtid, 50%

Behörighetskrav

Univ: Minst 150 högskolepoäng på ett naturvetenskapligt eller teknisk utbildningsprogram (där Endimensionell analys 1, 7,5 hp, Endimensionell analys 2, 7,5 hp, Linjär algebra, 7,5 hp, Differentialekvationer, 7,5 hp, samt Programmeringsteknik, 7,5 hp, eller motsvarande ingår). Engelska och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier. Krav på svenska gäller endast om utbildningen ges på svenska.

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp) Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 17 850 kr. Total studieavgift: 17 850 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-53017

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 april 2024. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kursen ges av
Institutionen för fysik
Kontaktperson för kursen är:
Ludvig Lizana