"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Fördjupningskurs i intensivvård

  • Antal högskolepoäng 15 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Hösttermin 2024

Antagen till kursen

Här hittar du allt du behöver veta innan kursen startar.

Om kursen

Kursen är en fördjupning i avancerad intensivvård inom såväl omvårdnad som medicin som riktar sig till dig som är specialistsjuksköterska eller specialistläkare inom intensivvård. Centrala teman är respiration, cirkulation, rehabilitering, elimination, neurologi, nutrition, unga och gamla patienter, infektion, och säkra transporter. Utbildningen ger fördjupande kunskaper om och färdigheter i interprofessionellt teamarbete och professionell utveckling. Kurser omfattar inom intensivvården vanligt förekommande symtom, tillstånd och sjukdomar, handläggning av dessa, hantering av diagnostisk osäkerhet och etiska konflikter, samt övningar i intensivvård, beslutsfattande och bedömning. Fokus ligget på att säkerställa kompetens för att upprätthålla ett patientsäkert förhållningssätt. Exempelvis tränas förmågan att tillämpa såväl evidensbaserad medicin som evidensbaserad omvårdnad. 

Anmälan och behörighet

Fördjupningskurs i intensivvård, 15 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2024 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

2 september 2024

Slutar

8 juni 2025

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 25%, Distans

Antal obligatoriska träffar

7 st

Upplägg för distanskurs

Kursen genomförs under ett läsår som distansutbildning med 25% studietakt med sju träffar på studieorten. Varje träff omfattar vanligtvis 3 dagar. 

Behörighetskrav

Sjuksköterskeexamen med specialistutbildning i intensivvård eller anestesi, eller Läkarexamen med specialistutbildning i anestesi och intensivvård. Yrkesverksamhet motsvarande minst 12 månader heltid inom respektive profession. Svenska och engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.
 

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 44 025 kr. Total studieavgift: 44 025 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-34200

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 april 2024. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kursen ges av
Institutionen för Diagnostik och Intervention
Kontaktperson för kursen är:
Idah Sandqvist