"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Grundläggande humananatomi och idrottstraumatologi

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp

Om kursen

Kursen behandlar grunderna i människokroppens anatomi med fokus på rörelseapparaten med tillhörande medicinsk terminologi. Vidare ger kursen en orientering om vanliga idrotts- och motionsrelaterade skador kring uppkomst, läkningsprocess och behandlingsprinciper. Praktisk tillälmpning sker i form av palpationsövningar samt genomförande av styrkeövningar i gym-lokal. Utbildning i grundläggande massage (teori och praktik) ingår också, dädr även ett etiskt och professionellt förhållningssätt med respekt för klienters integritet och säkerhet beaktas.

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Lars Göran Fjellborg