Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Journalistik

  • Antal högskolepoäng 30 hp

Om kursen

Kursen behandlar både de teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter som behövs för journalistiskt arbete och publicering på olika plattformar: traditionell press, radio och TV samt webb. Under kursen tränas praktiska färdigheter i att söka information och skriva journalistiska texter, liksom i fotografering, inspelning och redigering av stillbilder, ljud och rörlig bild. Kursen avslutas med att studenterna påbörjar sin specialisering inom ett valt profilområde, kulturjournalistik eller utrikesjournalistik med inriktning mot EU. Kursen utgör termin 3 på Journalistprogrammet. Kursen kan läsas som valbar kurs under termin 3 för Programmet för medie- och kommunikationsvetenskap.

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kursen ges av
Institutionen för kultur- och medievetenskaper
Kontaktperson för kursen är:
Kerstin Engström