Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Kostundersökningsmetodik

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Vårtermin 2022

Om kursen

Har du någonsin funderat på att göra en egen koststudie? Hur bedömer man om en studie är väl genomförd? Kursen behandlar studiedesign, de vanligaste kostundersökningsmetoderna, deras för- och nackdelar samt felkällor. Kursen innehåller en praktisk del där du får tillämpa olika kostundersökningsmetoder samt en mer teoretisk del där bland annat etiska aspekter behandlas. Validitetsmätningar och utvärderingar av sanningen/rimligheten av kostdata utgör en central del i kursen.

Tillgång till Internet erfordras.

Anmälan och behörighet

Kostundersökningsmetodik, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Vårtermin 2022 Visa tillfällen för efterkommande termin

Startar

17 januari 2022

Slutar

5 juni 2022

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Blandade tider, 25%, Distans

Antal obligatoriska träffar

Inga obligatoriska träffar

Antal övriga träffar

Inga

Behörighetskrav

Univ: Godkänt betyg i minst 90 hp kostvetenskap, varav 15 hp uppsats eller motsvarande.

En A och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier (om kursen ges på svenska).

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 17 850 kr. Total studieavgift: 17 850 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-28115

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 oktober 2021. Du kan inte längre anmäla dig.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)