Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Litteraturvetenskapliga studier på avancerad nivå

  • Antal högskolepoäng 30 hp

Om kursen

Kursen ger en fördjupad orientering i litteraturvetenskap på avancerad nivå vad gäller teori, litteraturhistoria och litteraturvetenskapligt skrivande. En röd tråd under kursen är det jämförande perspektivet som märks genom att a) det litteraturvetenskapliga teoriområdet ställs i tvärvetenskaplig belysning, b) den svenska litteraturen sätts i dialog med den skandinaviska, och c) det litteraturvetenskapliga skrivandet relateras till andra skrivpraktiker. Kursen utgör termin 1 på HALVM Masterprogrammet i litteraturvetenskap.

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kursen ges av
Institutionen för kultur- och medievetenskaper