"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Måltids- och restaurangvetenskap 1

  • Antal högskolepoäng 15 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Starttid Hösttermin 2024

Om kursen

Kursen ger en introduktion till matlagningstekniker och råvaror. Dryckeskunskap i kombination med sinnenas anatomi och fysiologi möjliggör att utveckla en förståelse för sinnenas roll i upplevelsen av dryck och mat. Matsalshantverk och värdskap introduceras båda teoretisk och praktisk samt de etiska aspekter som finns inom det gastronomiska området.

Anmälan och behörighet

Måltids- och restaurangvetenskap 1, 15 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2024 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

1 november 2024

Slutar

19 januari 2025

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Blandade tider, 100%

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng Sökande inom vissa program vid Umeå universitet har platsgaranti till denna kurs. Antalet platser för fristående kurs kan därför bli begränsat.

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 35 700 kr. Total studieavgift: 35 700 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-29405

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 april 2024. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Hanna Lövgren