"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Naturprodukter och kosttillskott

  • Antal högskolepoäng 4,5 hp

Om kursen

Kursen är uppdelad i tre moduler; ett teoretiskt avsnitt (3,5 hp), en skriftlig utredningsuppgift (0,5 hp) samt muntlig övning i kundkommunikation (0,5 hp). Kursen ger grundläggande kunskaper om läkemedels naturliga ursprung inklusive särskilt viktiga medicinalväxter samt grundläggande botanik och farmakognosi med definitioner och begrepp. Kursen behandlar vetenskapligt grundade kunskaper om användningen av naturprodukter (växtbaserade läkemedel, naturläkemedel och traditionellt växtbaserade läkemedel), med särskild tonvikt på kännedom om indikation, verkningsmekanism, säkerhet och dokumenterad effekt. Kunskap om reglering, kontroll och indikation för kosttillskott i form av vitaminer och mineraler ingår också. Förutom gällande lagstiftning tar kursen även upp läkemedelsinteraktioner med naturprodukter samt rådgivning kring naturprodukter ur ett egenvårdsperspektiv.

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)