"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Populärvetenskap - historia, teori, praktik

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Vårtermin 2024

Om kursen

I den här kursen får studenterna inblick i ett dynamiskt och interdisciplinärt forskningsfält – vetenskapskommunikation – där frågor om populärvetenskapens historia, medialiseringen av vetenskap, allmänhetens kunskap om och engagemang i vetenskapliga frågor, samt betydelsen och värdet av effektiva kommunikationsstrategier, undersöks och beforskas. Kursens övergripande mål är att ge studenterna de kunskaper, analytiska förmågor och praktiska färdigheter som behövs för att utveckla en kritisk förståelse av vetenskapskommunikationens roll i samhället, både förr och nu, och för att kunna göra välgrundade val om hur den publika vetenskapen bäst kan utformas.

Anmälan och behörighet

Populärvetenskap - historia, teori, praktik, 7,5 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Vårtermin 2024 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

20 mars 2024

Slutar

2 juni 2024

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Blandade tider, 50%, Distans

Antal obligatoriska träffar

Inga obligatoriska träffar

Antal övriga träffar

Inga

Upplägg för distanskurs

För kursen rekommenderas dator (windows 10 eller senare eller macOS), stabilt internet samt headset och webbkamera. Möjligheterna att använda lärplattformen Canvas via mobil eller surfplatta är begränsade. Som webbläsare rekommenderas Chrome eller Firefox.

Behörighetskrav

90 hp kurser i idéhistoria, eller kandidatexamen om 180 hp, eller motsvarande. En B/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier (om kursen ges på svenska).

Urval

Högskolepoäng

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 11 625 kr. Total studieavgift: 11 625 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-16504

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 16 oktober 2023. Du kan inte längre anmäla dig.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Studievägledare