"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Python för C-programmerare

  • Antal högskolepoäng 3 hp

Om kursen

Kursen förutsätter att studenten har tidigare erfarenhet av programmering i C och bygger vidare utifrån detta i sitt upplägg.  Kursen innehåller en genomgång av skillnaderna mellan C och Python samt en genomgång av ett urval av de bibliotek som finns i Python. Under kursen ges också en introduktion till begrepp inom objektorientering (klasser/objekt/metoder) för att underlätta förståelse och användning av bibliotek. Fokus i kursen är problemlösning genom programmering i Python och studenterna arbetar praktiskt med olika obligatoriska uppgifter.

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)