Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Samiska: Lulesamiska, Kvalifikationskurs steg 3-4

  • Antal högskolepoäng 15 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Vårtermin 2023

Om kursen

Kursen vänder sig till studenter med förkunskaper i lulesamiska motsvarande Lulesamiska, Nybörjarkurs steg 1-2, och innebär fortsatta studier av lulesamisk grammatik och vokabulär med praktisk tillämpning i tal och skrift, samt träning i hör- och läsförståelse av lulesamiska texter med varierande svårighetsgrad.

Anmälan och behörighet

Samiska: Lulesamiska, Kvalifikationskurs steg 3-4, 15 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Vårtermin 2023 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

16 januari 2023

Slutar

4 juni 2023

Studieort

Ortsoberoende

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Blandade tider, 50%, Distans

Antal obligatoriska träffar

Inga obligatoriska träffar

Antal övriga träffar

Inga

Upplägg för distanskurs

Undervisningen är helt nätbaserad och all kommunikation sker via kursens lärplattform. I kursen ingår ett antal online-träffar på bestämda tider, i övrigt är studietiden flexibel. Tillgång till dator med bredbandsuppkoppling krävs för fullgörande av de i kursen ingående uppgifterna. För information om tekniska krav på datorutrustning och internetuppkoppling, se ”Tekniska krav för nätkurser” på www.sprak.umu.se/student/dokument.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet och Lulesamiska 2 eller Lulesamiska som modersmål 1. Gymnasiekurskravet kan ersättas av universitetskursen Samiska: Lulesamiska, Nybörjarkurs (steg 1-2) 15 hp, eller motsvarande

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 23 250 kr. Total studieavgift: 23 250 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-13113

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 17 oktober 2022. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)