I kursen bearbetas det specialpedagogiska fältet med inriktning mot förskollärarens uppdrag samt hur specialpedagogisk verksamhet organiseras och styrs. Centrala värdegrundsfrågor inom specialpedagogik granskas kritiskt med hjälp av aktuella perspektiv, forskning och begrepp inom området. I kursen fördjupas också kunskaper om barn i behov av särskilt stöd, inbegripet specialpedagogiska behov hos barn med neuropsykiatriska svårigheter. Med teoretisk förankring i specialpedagogiska perspektiv, aktuell forskning och begrepp problematiseras kunskapsområdet. Dessutom behandlas hur förskolan och förskolläraren i samverkan med andra verksamheter och professioner kan arbeta för att ge stöd och stimulans för alla barns utveckling och lärande.
Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.
I kursen ingår obligatoriska inslag som kräver deltagande vid schemalagda digitala träffar, se vidare i kurstillfällets gällande schema och information i lärplattformen. I kursen ingår 3 schemalagda obligatoriska digitala träffar via internet med seminarie, grupparbete och workshop med inlämningsuppgifter. Det ingår även 1 obligatorisk digital träff som innefattar 2 halvdagar och en heldag. Vid detta tillfälle genomförs bla examinerande workshop och praktisk tillämpning. Därutöver tillkommer en examinerade hemtentamen.Tillgång till dator med bredbandsuppkoppling krävs för att delta i kursen och fullgöra de uppgifter som ingår. Vid digitala examinerande tillfällen krävs kamera och headset för att säkerställa rättssäker examination.
Behörighetskrav
Förskollärare som profession (UK) 6 hp, Lärande och undervisning (UK) 7.5 hp, Kunskap, vetenskap och forskningsmetodik (UK) 7.5 hp och Etik, demokrati och den heterogena lärandemiljön (UK) 7.5 hp eller motsvarande
Anmälan
Du anmäler dig genom att logga in på Antagning.se. Följ sedan instruktionerna där.