"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Tyska A med allmän inriktning

  • Antal högskolepoäng 30 hp
  • Nivå Grundnivå
  • Starttid Vårtermin 2025

Vad gör våra alumner som har läst tyska?

Besök vår ämnessida för att få veta mer.

Om kursen

Detta är den första terminens studier i universitetsämnet tyska. Den kan ingå i en kandidatexamen i tyska eller i de ämnesstudier som krävs för att via Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) nå en ämneslärarexamen. Den ger värdefulla kunskaper och färdigheter för arbete i många yrken.

Innehåll

I kursen ingår studier av tysk grammatik ur ett kontrastivt perspektiv, modern tyskspråkig litteratur samt de tyskspråkiga ländernas historia och deras politiska, geografiska och kulturella samhällsförhållanden. Vidare ingår träning i informationssökning och analys av texter ur ett språk- och litteraturvetenskapligt perspektiv samt muntliga och skriftliga övningar.

Andra kurser i tyska

Här kan du läsa om andra utbildningar i tyska: https://www.umu.se/sprakstudier/utbildning/tyska/

Anmälan och behörighet

Tyska A med allmän inriktning, 30 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Vårtermin 2025 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

20 januari 2025

Slutar

8 juni 2025

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Dagtid, 100%

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet och Tyska 3. Gymnasiekurskravet kan ersättas av universitetskursen Tyska, Kvalifikationskurs 7,5 hp, eller motsvarande.

Urval

Betyg-Högskoleprov-Högskolepoäng

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 46 500 kr. Total studieavgift: 46 500 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-14807

Anmälan

Du kan inte anmäla dig ännu. Anmälan öppnar 16 september 2024 klockan 13:00. Sista anmälningsdag är den 15 oktober 2024.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)