"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Undervisning och kvalitetsutveckling i förskola respektive fritidshem

  • Antal högskolepoäng 15 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Hösttermin 2024

Om kursen

Är du intresserad av att fördjupa dig i vad undervisning innebär i förskola respektive fritidshem och hur kvaliteten i denna kan synliggöras och stärkas? I den här kursen får du möjlighet att göra just det genom att studera verksamheternas uppdrag ur flera perspektiv och deras utveckling efter inträdet i utbildningssektorn. I diskussioner identifieras ett antal nyckelbegrepp och deras innebörder. Därutöver analyseras betydelsen av dessa för kvalitetsutvecklingen i respektive verksamhet. I kursen förväntas du planera och påbörja genomföra ett mindre utvecklingsarbete i en befintlig verksamhet samt utvärdera och diskutera det med dina studiekamrater.

Anmälan och behörighet

Undervisning och kvalitetsutveckling i förskola respektive fritidshem, 15 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2024 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

2 september 2024

Slutar

19 januari 2025

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Blandade tider, 50%, Distans

Antal obligatoriska träffar

4 st

Antal övriga träffar

1 st

Upplägg för distanskurs

I kursen kombineras distansträffar med fysiska där närvaro på campus krävs. Kursen inleds med en frivillig, digital kursintroduktion. Därpå följer fyra obligatoriska sammankomster varav tre genomförs på campus och en är digital. För deltagande i de digitala träffarna krävs tillgång till dator med internetuppkopplimg. Undervisningen bedrivs i form av föreläsningar och seminarier vid sammankomsterna, egna litteraturstudier, en nätbaserad gruppövning samt grupphandledning. De studerandes lokala villkor och inriktning utgör viktiga utgångspunkter för uppgifter i kursen där planering och påbörjande av ett eget utvecklingsarbete ingår. Kursen examineras fortlöpande med individuella skriftliga inlämningsuppgifter, i samband med två obligatoriska seminarier, en nätbaserad gruppövning, samt det egna utvecklingsarbetet som presenteras skriftligt och diskuteras vid ett avslutande seminarium.  

Behörighetskrav

Lärarexamen (dvs förskollärare, grundlärare fritidshem, grundlärare F-9, ämneslärare, yrkeslärare, speciallärare), studie- och yrkesvägledarexamen, specialpedagogexamen, eller motsvarande äldre examen i någon av dessa. Svenska och engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 23 250 kr. Total studieavgift: 23 250 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-68625

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 april 2024. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för kursen är:
Studieadministrationen