Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Vetenskaplig kommunikation

  • Antal högskolepoäng 7,5 hp

Om kursen

Vetenskapligt arbete handlar mycket om muntlig och skriftlig kommunikation, både inom vetenskapssamhället och till allmänheten. Kursen behandlar vetenskaplig kommunikation med inriktning på strategier för att uppnå framgångsrik kommunikation. Innehåll:

Att skriva vetenskapligt: hur skriver jag bra rapporter och andra vetenskapliga texter?

Att göra muntliga presentationer: hur presenterar jag vetenskapliga resultat på ett effektivt sätt?

Att anpassa texter: hur anpassar jag en text för olika grupper av läsare?

Undervisningen sker i seminarier där dels publicerade vetenskapliga texter, dels deltagarnas egna texter används som material. Kursen avslutas med en studentkonferens där deltagarna presenterar sina arbeten.

Kursen innehåller examinerande skrivuppgifter på engelska varför goda kunskaper i engelska (motsvarande Engelska 6) rekommenderas.

Anmälan och behörighet

Den här kursen innehåller tillfällen som är en del av ett program på Umeå universitet. Du kan bara söka kursen om du går det programmet. Information om ansökningstider och vad som gäller för dig får du från din institution.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)