Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Gastronomiprogrammet

  • Antal högskolepoäng 180 hp
  • Studietid 3 år (heltid)
  • Starttid Hösttermin 2021

Under utbildningen

Gastronomiprogrammet vänder sig till dig som har ett brinnande intresse för mat, dryck, matlagning, människor och måltider som en viktig del av vardag och fest. Programmet har två inriktningar: kreativ matlagning och värdskap. Programmet har två inriktningar: kreativ matlagning och värdskap. Utbildningen bygger på kurser där vetenskap tillämpas i det praktiska hantverket i kök och matsal. Bland annat ingår kurser i ledarskap, revenue management, dryckeskunskap, serveringshantverk och kreativ matlagning. I undervisningen på programmets kurser samarbetar våra lärare med kunniga branschprofiler för att få en så verklighetsanpassad utbildning som möjligt. Utöver det möter studenter den praktiska verkligheten under sina verksamhetsförlagda studier. Utbildningen leder till en kandidatexamen med möjlighet till vidare studier på avancerad nivå.


År 1 och 2 är gemensamt för båda inriktningarna. Då läser du Måltids- och
restaurangvetenskap 1, 2 och 3, måltidskultur och samhället, entreprenörskap och företaget i
samhället samt  ledarskap och revenue management.

Inriktning kreativ matlagning läser:
År 2: Måltids- och restaurangvetenskap 4, inriktning
gastronomi och kreativ matlagning, vinkunskap
och matlagning.
År 3: Gastronomi, inriktning gastronomi och kreativ
matlagning, VFU, restaurangdrift i kök och examensarbete.

Inriktning värdskap läser:
År 2: Måltids- och restaurangvetenskap 4, inriktning
gastronomi och värdskap, vinkunskap och sommelerie.
År 3: Gastronomi, inriktning gastronomi och värdskap,
VFU, restaurangdrift i matsal och examensarbete. Inriktning kreativ matlagning:
Filosofie kandidatexamen. Huvudområde: måltids- och restaurangvetenskap. Inriktning: gastronomi och kreativ matlagning.

Inriktning värdskap:
Filosofie kandidatexamen. Huvudområde: måltids- och restaurangvetenskap. Inriktning: gastronomi och värdskap.

Efter utbildningen

Gastronomiprogrammet förbereder dig för en framtid där du
kan arbeta med utveckling och design av måltider som exempelvis
kock, sommelier, konditor, produktutvecklare eller som
Food and Beverage-ansvarig på hotell och restaurang.

Examen

Inriktning kreativ matlagning:
Filosofie kandidatexamen. Huvudområde: måltids- och restaurangvetenskap. Inriktning: gastronomi och kreativ matlagning.

Inriktning värdskap:
Filosofie kandidatexamen. Huvudområde: måltids- och restaurangvetenskap. Inriktning: gastronomi och värdskap.

Anmälan och behörighet

Gastronomiprogrammet, 180 hp

Visa tillfällen för föregående termin Hösttermin 2021 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

Hösttermin 2021

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Normal

Studietakt

100%

Behörighet

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg-Högskoleprov 60/40 procent

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 93 600 kr. Total studieavgift: 561 600 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-P1226

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 april 2021. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för programmet är:
Hanna Lövgren