"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Tidskrifter och databaser – hitta artiklar och information

På denna sida hittar du genvägar till stora databaser som PubMed, Scopus, Web of Science och Juno. Du hittar också ingångar till verktyg som mäter och rankar genomslagskraften för vetenskapliga publikationer, till exempel journal impact factor och norska listan. Här kan du också läsa om bibliotekets elektroniska och tryckta tidskrifter och tjänsten Browzine, som du kan använda för att läsa bibliotekets e-tidskrifter.

Artiklar, databaser och tidskrifter i bibliotekets söktjänst

I bibliotekets söktjänst kan du, förutom böcker, också söka efter artiklar, tidskrifter och databaser. Söktjänsten är en bra startpunkt för sökning och ger information om biblioteket har tillgång till materialet eller inte. Från söktjänsten kan du gå vidare till specialiserade databaser där det till exempel kan finnas mer avancerade sökmöjligheter och ämnesordslistor. Logga in i söktjänsten med ditt Umu-id för att få åtkomst till databaserna och bibliotekets elektroniska material.

Genvägar till våra databaser

Hitta och läs bibliotekets tidskrifter

I söktjänsten hittar du alla tidskrifter som biblioteket har tillgång till, såväl tryckta som elektroniska.

Sök tidskrifter

Läs dina e-tidskrifter i Browzine

Med Browzine kan du läsa bibliotekets e-tidskrifter i ett format som är anpassat för mobiler och surfplattor. Du kan samla dina favoriter i en egen bokhylla och få notiser när ett nytt tidskriftsnummer eller nya artiklar publiceras.

E-tidskrifter i Browzine

Tryckta tidskrifter

Det enklaste sättet att hitta en tryckt tidskrift på biblioteket är att först söka upp den i bibliotekets söktjänst. När du har sökt fram tidskriften så hittar du information om var den står i biblioteket. Här finns både information om tidskriftens placering och en användbar karta som hjälper dig att hitta till rätt plats i biblioteket.

Ett urval av våra tryckta tidskrifter skyltas i Universitetsbibliotekets tidningsrum, på Medicinska bibliotekets entréplan och i tidskriftsrummet på Biblioteket Konstnärligt campus.

Mer information om tidskrifter - rankning och tidskriftsförkortningar

Om du vill ta reda på mer om en vetenskaplig tidskrift så finns det flera olika databaser som du kan använda. Databaserna innehåller kortfattad information om varje tidskrift, till exempel förlag, ISSN-nummer och tidskriftsförkortning. I vissa av databaserna hittar du mått för att jämföra och ranka olika vetenskapliga publikationer, som journal impact factor och citeringar.

Guider till biblioteket

Använd våra guider för att hitta mer anpassad information om till exempel informationssökning.

Har du frågor eller funderingar?

Senast uppdaterad: 2023-08-01