Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 7 maj 2021)

Centrum för hållbar produktion av cement och bränd kalk

Det finns ett stort behov av att stärka forskningen inom produktionen av kalkstensbaserade produkter, speciellt inom högtemperaturprocesserna där betydande mängder koldioxid genereras. Centrum för hållbar produktion av cement och bränd kalk sammanfogar en stark forskningsmiljö med de största svenska industriella aktörerna inom cement- och kalkproduktion.

”Industrin behöver också akademikontakten”
Publicerad: 03 feb, 2021

CHECK samlar Umeåforskare och de största industrierna inom cement- och kalkproduktion i Sverige.

Doktorandtjänst inom energiteknik - tjänsten tillsatt
Publicerad: 15 okt, 2020

Ett doktorandprojekt om grundläggande studier av reaktivitet hos cementklinker med sekundära tillsatsmaterial.

Hållbar cement- och kalkproduktion i fokus för ny centrumbildning
Publicerad: 08 feb, 2019

Forskning på hållbar cement- och kalkproduktion bedrivs på Umeå universitetets nyaste centrumbildning.