Huvudmenyn dold.

Bild: Nordkalk AB

Centrum för hållbar produktion av cement och bränd kalk

Det finns ett stort behov av att stärka forskningen inom produktionen av kalkstensbaserade produkter, speciellt inom högtemperaturprocesserna där betydande mängder koldioxid genereras. Centrum för hållbar produktion av cement och bränd kalk sammanfogar en stark forskningsmiljö med de största svenska industriella aktörerna inom cement- och kalkproduktion.

Student prisas för examensarbete
Publicerad: 2022-03-17

Amanda Vikström får Svenska föreningen för förbränningsforsknings pris för framstående examensarbete.

Samverkanspris till forskartrio inom hållbar produktion av cement och bränd kalk
Publicerad: 2022-02-09

De prisas för sitt arbete med att skapa ett kompetenscentrum för hållbar produktion av cement och bränd kalk.

Utbytesstudent belönad för kalkstensprojekt
Publicerad: 2021-09-29

Leane van Dijk från Nederländerna har belönats för sitt examensprojekt som gjordes vid Umeå universitet.

”Industrin behöver också akademikontakten”
Publicerad: 2021-02-03

CHECK samlar Umeåforskare och de största industrierna inom cement- och kalkproduktion i Sverige.

Doktorandtjänst inom energiteknik - tjänsten tillsatt
Publicerad: 2020-10-15

Ett doktorandprojekt om grundläggande studier av reaktivitet hos cementklinker med sekundära tillsatsmaterial.

Hållbar cement- och kalkproduktion i fokus för ny centrumbildning
Publicerad: 2019-02-08

Forskning på hållbar cement- och kalkproduktion bedrivs på Umeå universitetets nyaste centrumbildning.