Den 29 juli tog jordens resurser slut för i år
Publicerad: 19 aug, 2019

Jorden lever över dess tillgångar. Alla kan bidra till minskat ekologiskt fotavtryck menar Natuschka Lee.

Forskare lyssnar hur bäckar andas och mår
Publicerad: 19 jun, 2019

Umeåforskare har utvecklat ljudinspelningsmetod för att uppskatta hur snabbt gaser släpps in och ut i bäckar.

Vill få öring, röding och lax att trivas som fisken i vattnet
Publicerad: 14 jun, 2019

Företagsskolans Johan Leander och Sven Norman samlar in experimentella data under den intensiva fältperioden.

Hedersdoktorer vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet
Publicerad: 13 jun, 2019

Professor John Anderson och industridesigner Anne Asensio - årets hedersdoktorer vid teknat fakultet.

Amerikanska doktorander studerar globala klimatproblem i Abisko
Publicerad: 11 jun, 2019

USA-doktorander besöker i sommar CIRC i Abisko för forskning kring arktiska vatten och deras roll i kolcykeln.

Biologiska processer påverkar hur arktiska vatten avger koldioxid
Publicerad: 09 jun, 2019

Arktiska vatten är en stor koldioxidutsläppkälla och vi behöver öka förståelsen för hur koldioxid frigörs.

Arktiska vattendrag kan förlora mångfalden av sötvattensarter
Publicerad: 22 maj, 2019

Förändringar till följd av varmare klimat beskrivs i en ny rapport om vattenmiljöer i Arktis som publicerats.

Aktion rädda bin och andra insekter i Norrland!
Publicerad: 17 maj, 2019

Universitet uppmärksammar insekternas krisläge med ny forskning och informationsaktioner.

Endast en tredjedel av jordens längsta floder strömmar ännu fritt
Publicerad: 08 maj, 2019

Ny studie i Nature visar den globala bedömningen av fritt strömmande vattendrag och en allvarlig utarmning.

Utsläppen av växthusgaser från Sibiriska sjöar är höga
Publicerad: 08 apr, 2019

Forskare vid CIRC skriver i Nature Communications att utsläpp av växthusgaser från sjöar i Sibirien är höga.