Arktiska vattendrag kan förlora mångfalden av sötvattensarter
Publicerad: 22 maj, 2019

Förändringar till följd av varmare klimat beskrivs i en ny rapport om vattenmiljöer i Arktis som publicerats.

Aktion rädda bin och andra insekter i Norrland!
Publicerad: 17 maj, 2019

Universitet uppmärksammar insekternas krisläge med ny forskning och informationsaktioner.

Endast en tredjedel av jordens längsta floder strömmar ännu fritt
Publicerad: 08 maj, 2019

Ny studie i Nature visar den globala bedömningen av fritt strömmande vattendrag och en allvarlig utarmning.

Utsläppen av växthusgaser från Sibiriska sjöar är höga
Publicerad: 08 apr, 2019

Forskare vid CIRC skriver i Nature Communications att utsläpp av växthusgaser från sjöar i Sibirien är höga.

Kan liv från jorden överleva på Mars?
Publicerad: 02 apr, 2019

Ett internationellt team med bland annat Natuschka Lee har gjort biologiska experiment under rymdbetingelser.

Judith Sarneel skriver på universitetets forskarblogg
Publicerad: 27 mar, 2019

Gräset är alltid grönare... men stämmer det?

Ekolog får Umeå kommuns vetenskapliga pris 2019
Publicerad: 14 mar, 2019

CIRC-forskaren David Seekell får Umeå kommuns vetenskapliga pris till unga forskare inom miljöområdet.

Kan skogsbrukets klimatnytta öka genom smartare bäckkantzoner?
Publicerad: 13 mar, 2019

Marcus Klaus forskar på hur skogsbruksrelaterade kolutsläpp kan minska genom utformning av bäckkantzoner.

Växtsamhällen tar inte samma väg från A till B som från B till A
Publicerad: 25 feb, 2019

Ekologer visar att växtsamhällen förändras längs olika utvecklingsbanor beroende på tidigare historik.

Fyra forskare om klimathotet
Publicerad: 14 feb, 2019

Lyssna på fyra föreläsningar om klimathotet och därefter även lyssna – och delta! – i en paneldebatt.