Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Professionella måltider

Profilområdet fokuserar på det yrkesmässiga utövandet av matlagning, måltidskreation, värdskap i måltider, och produktion.

Här inkluderas t ex restaurang- och cafémåltider, offentlig gastronomi inom vård, skola och omsorg, samt professionellt beredda måltider som äts i hemmet. Forskningsområdet innefattar också konsumentperspektiv på dessa måltider samt aspekter av livsmedelsproduktion i relation till professionella måltider, t ex mathantverk, livsmedelsproduktion, samt hållbara matsystem

Forskningsprojekt

Anpassningar av mat och miljö under skollunchen
Forskningsområde: Kost- och måltidsvetenskap
Tid 1 september 2020 till 30 augusti 2025
Typ av projekt Doktorandprojekt
Måltidsverksamheten på sjukhus
Forskningsområde: Kost- och måltidsvetenskap
Tid 1 september 2017 till 30 maj 2023
Typ av projekt Doktorandprojekt
Möjligheter och utmaningar inom sjukhusets måltidsverksamhet
Forskningsområde: Kost- och måltidsvetenskap
Tid 1 januari 2017 till 1 januari 2023
Typ av projekt Doktorandprojekt